• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Koleje w Niemczech od 1994 roku ~ DB AG + prywatne ~ 1:1 i modele

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
3.955 71 5
Czyli nie tylko u nas tabor stoi w krzakach :) Tylko te ich krzaki takie rzadkie, że tabor widać.
U nas zarośnięte tak, że nie widać i dlatego wydaje im się, że nie ma i pożyczają od Czechów...

;) ;) ;)

KacperET22

Znany użytkownik
Reakcje
674 2 0
]Szkoda, że nie ma fotki tej drugiej lokomotywy, bo to chyba jakaś dziwna przemalowanka: wygląda na nowoczesnego diesla w malowaniu DR z czasów NRD. Ciekawe, czy ta 212 też stacjonuje we Frankfurcie nad Odrą, jak kilka 243, z których dwie udało mi się złapać w drodze powrotnej z Dortmundu. Nigdy jej tam nie widziałem, ale za często tam nie bywam (te 243 widywałem we Frankfurcie już kilka razy w ciągu ostatnich paru lat).
O proszę, nie sądziłem, że ujrzę w tym wątku zdjęcie z okolic swojego domu :)
Deltę da się spotkać raz na jakiś czas w Gumieńcach. Kiedyś nawet w duecie, z akurat wyjątkowo mniej urokliwą okleiną lokomotywy prowadzącej.

WhatsApp Image 2026-01-13 at 14.31.12.jpeg