• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Kolej w Warszawie i okolicach

Andrzej Px48

Aktywny użytkownik
KMK N-orma
Reakcje
87 0 0
Warto przypomnieć, że lotnisko Chopina może obecnie przyjmować i wyprawiać samoloty tylko w godz. 6:30 - 23:30 na skutek protestów lemingów, którzy nakupowali tanie działki budowlane w strefie podchodzenia do lądowania, a potem mieli pretensje o hałas. :oops: W Gdyni mieszkańcy apartametowców wybudowanych tuż przy porcie narzekają,... że port jest głośny. Tylko patrzeć, jak największy port w Polsce też będzie miał ograniczone godziny pracy tak, jak na lotnisku Chopina. :eek:

Przyznam, że nie spodziewałem się, że ktoś zaatakuje WKD-kę z tej samej broni... :([/QUOTE]

Kolego t.domagalski swoim wpisem/lemingi/ dałeś liścia w pysk tym wszystkim mieszkańcom Ursusa, Piastowa i Pruszkowa którzy mieszkają w blokach na ścieżce podejścia do lądowania na Chopin A.P. .Mieszkam od 30 lat w bloku na 9 piętrze tuz przy obecnym przystanku Ursus-Niedzwiadek. Nierzadko zapewne Harry Potter koło mnie przemyka.
Natężenie ruchu lotniczego jest takie że nie słyszę mojej żony która siedzi na kanapie obok. I g....no prawda że latają od 6.30. Pierwsze głośne komary siadają o 5-5.10 i już nie ma mowy o spaniu. O 23.30 to na niebie wisi jeszcze 5-6 samolotów które lądują z hukiem. A i często po 24 coś zatrzęsie blokiem. Jak osiedle pisało zbiorowy protest odnosnie hałasu lotniczego, to airport przysłał komisję z czujnikami na dachy dwóch najwyższych bloków aby ustalić rzeczywisty poziom hałasu. Po godzinie wiali do domu a wszystkie wydruki mieli na czerwono. Chętnie ja leming zaproszę Cię w weekend do siebie na balkon abyś zakosztował tych atrakcji. Godziny do ustalenia.

Kylogram

Znany użytkownik
Reakcje
2.271 46 3
Odezwę się i ja, bo mnie hałas operacji lotniczych również przeszkadza.
Chciałbym zwrócić uwagę, że lotnisko należy do państwa polskiego, a jego władze wydają zezwolenia na budowę domów/mieszkań w "strefie hałasu". Następnie ruch lotniczy wzrasta, więc i hałas się zwiększa oraz trwa przez coraz więcej czasu w ciągu doby. Z mojego punktu widzenia zamknięcie Okęcia spowoduje bezsens lotów krajowych (czas i koszt dojazdu na zadupie pod Baranowem) oraz utrudni loty zagraniczne (j.w.). Jednakże skoro państwo jest hegemonem decydującym o wszystkim i ma podatnika głęboko w tyle, to przynajmniej niech da mu się wyspać. Zakaz nocnych lotów z Okęcia - bezdyskusyjnie tak.

Harry Potter

Znany użytkownik
H0m
Reakcje
3.423 85 12
Warto przypomnieć, że lotnisko Chopina może obecnie przyjmować i wyprawiać samoloty tylko w godz. 6:30 - 23:30 na skutek protestów lemingów, którzy nakupowali tanie działki budowlane w strefie podchodzenia do lądowania, a potem mieli pretensje o hałas. :oops: W Gdyni mieszkańcy apartametowców wybudowanych tuż przy porcie narzekają,... że port jest głośny. Tylko patrzeć, jak największy port w Polsce też będzie miał ograniczone godziny pracy tak, jak na lotnisku Chopina. :eek:

Przyznam, że nie spodziewałem się, że ktoś zaatakuje WKD-kę z tej samej broni... :(
Kolego t.domagalski swoim wpisem/lemingi/ dałeś liścia w pysk tym wszystkim mieszkańcom Ursusa, Piastowa i Pruszkowa którzy mieszkają w blokach na ścieżce podejścia do lądowania na Chopin A.P. .Mieszkam od 30 lat w bloku na 9 piętrze tuz przy obecnym przystanku Ursus-Niedzwiadek. Nierzadko zapewne Harry Potter koło mnie przemyka.
Natężenie ruchu lotniczego jest takie że nie słyszę mojej żony która siedzi na kanapie obok. I g....no prawda że latają od 6.30. Pierwsze głośne komary siadają o 5-5.10 i już nie ma mowy o spaniu. O 23.30 to na niebie wisi jeszcze 5-6 samolotów które lądują z hukiem. A i często po 24 coś zatrzęsie blokiem. Jak osiedle pisało zbiorowy protest odnosnie hałasu lotniczego, to airport przysłał komisję z czujnikami na dachy dwóch najwyższych bloków aby ustalić rzeczywisty poziom hałasu. Po godzinie wiali do domu a wszystkie wydruki mieli na czerwono. Chętnie ja leming zaproszę Cię w weekend do siebie na balkon abyś zakosztował tych atrakcji. Godziny do ustalenia.[/QUOTE]
...jak ja sobie przypomnę jak wiele razy za dzieciaka siedziało się na balkonie u babci ( blok na Jacka i Agatki, ostatnie piętro) i oglądało samoloty podchodzące do lądowania... Wtedy było widać w dali za polami na których rosła kapusta lub inne warzywa Aleje Jerozolimskie i od czasu do czasu nawet WKDkę szło dostrzec...
Piękne czasy...:love:

Pozdr,...

ps. Po polach zostało wspomnienie,.a bloki jakie wyrosły zamiast kolejnego zbioru przysłowiowej kapusty, są o piętro dwa wyższe od tych co stały tu od dziesięcioleci i są tak dogęszczone, że zapomnij miejscami o najmniejszej zieleni...
Pominę już kwestie akustyki wynikłą z architektury...
Pozdr,...

Harry Potter

Znany użytkownik
H0m
Reakcje
3.423 85 12
IMG_20251225_224111471~2.jpg

...Warszawa Wschodnia około 23:40...
Na radiu padło sformułowanie " problemy z siecią Grochowie"... Logika podpowiada, że ta manewrówka PKPIC przyjechała po jakiś skład, żeby go przeciągnąć przez fragment pozbawiony zasilania na skutek awarii.
Dodatkowo wspomnę, że część składów zjeżdżała ze Wschodniej przez Pragę na Grochów ...

Pozdr,...