• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Kolej w Warszawie i okolicach

Andrzej Px48

Aktywny użytkownik
KMK N-orma
Reakcje
76 0 0
Warto przypomnieć, że lotnisko Chopina może obecnie przyjmować i wyprawiać samoloty tylko w godz. 6:30 - 23:30 na skutek protestów lemingów, którzy nakupowali tanie działki budowlane w strefie podchodzenia do lądowania, a potem mieli pretensje o hałas. :oops: W Gdyni mieszkańcy apartametowców wybudowanych tuż przy porcie narzekają,... że port jest głośny. Tylko patrzeć, jak największy port w Polsce też będzie miał ograniczone godziny pracy tak, jak na lotnisku Chopina. :eek:

Przyznam, że nie spodziewałem się, że ktoś zaatakuje WKD-kę z tej samej broni... :([/QUOTE]

Kolego t.domagalski swoim wpisem/lemingi/ dałeś liścia w pysk tym wszystkim mieszkańcom Ursusa, Piastowa i Pruszkowa którzy mieszkają w blokach na ścieżce podejścia do lądowania na Chopin A.P. .Mieszkam od 30 lat w bloku na 9 piętrze tuz przy obecnym przystanku Ursus-Niedzwiadek. Nierzadko zapewne Harry Potter koło mnie przemyka.
Natężenie ruchu lotniczego jest takie że nie słyszę mojej żony która siedzi na kanapie obok. I g....no prawda że latają od 6.30. Pierwsze głośne komary siadają o 5-5.10 i już nie ma mowy o spaniu. O 23.30 to na niebie wisi jeszcze 5-6 samolotów które lądują z hukiem. A i często po 24 coś zatrzęsie blokiem. Jak osiedle pisało zbiorowy protest odnosnie hałasu lotniczego, to airport przysłał komisję z czujnikami na dachy dwóch najwyższych bloków aby ustalić rzeczywisty poziom hałasu. Po godzinie wiali do domu a wszystkie wydruki mieli na czerwono. Chętnie ja leming zaproszę Cię w weekend do siebie na balkon abyś zakosztował tych atrakcji. Godziny do ustalenia.

Kylogram

Znany użytkownik
Reakcje
2.153 46 3
Odezwę się i ja, bo mnie hałas operacji lotniczych również przeszkadza.
Chciałbym zwrócić uwagę, że lotnisko należy do państwa polskiego, a jego władze wydają zezwolenia na budowę domów/mieszkań w "strefie hałasu". Następnie ruch lotniczy wzrasta, więc i hałas się zwiększa oraz trwa przez coraz więcej czasu w ciągu doby. Z mojego punktu widzenia zamknięcie Okęcia spowoduje bezsens lotów krajowych (czas i koszt dojazdu na zadupie pod Baranowem) oraz utrudni loty zagraniczne (j.w.). Jednakże skoro państwo jest hegemonem decydującym o wszystkim i ma podatnika głęboko w tyle, to przynajmniej niech da mu się wyspać. Zakaz nocnych lotów z Okęcia - bezdyskusyjnie tak.

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
3.355 84 12
Warto przypomnieć, że lotnisko Chopina może obecnie przyjmować i wyprawiać samoloty tylko w godz. 6:30 - 23:30 na skutek protestów lemingów, którzy nakupowali tanie działki budowlane w strefie podchodzenia do lądowania, a potem mieli pretensje o hałas. :oops: W Gdyni mieszkańcy apartametowców wybudowanych tuż przy porcie narzekają,... że port jest głośny. Tylko patrzeć, jak największy port w Polsce też będzie miał ograniczone godziny pracy tak, jak na lotnisku Chopina. :eek:

Przyznam, że nie spodziewałem się, że ktoś zaatakuje WKD-kę z tej samej broni... :(
Kolego t.domagalski swoim wpisem/lemingi/ dałeś liścia w pysk tym wszystkim mieszkańcom Ursusa, Piastowa i Pruszkowa którzy mieszkają w blokach na ścieżce podejścia do lądowania na Chopin A.P. .Mieszkam od 30 lat w bloku na 9 piętrze tuz przy obecnym przystanku Ursus-Niedzwiadek. Nierzadko zapewne Harry Potter koło mnie przemyka.
Natężenie ruchu lotniczego jest takie że nie słyszę mojej żony która siedzi na kanapie obok. I g....no prawda że latają od 6.30. Pierwsze głośne komary siadają o 5-5.10 i już nie ma mowy o spaniu. O 23.30 to na niebie wisi jeszcze 5-6 samolotów które lądują z hukiem. A i często po 24 coś zatrzęsie blokiem. Jak osiedle pisało zbiorowy protest odnosnie hałasu lotniczego, to airport przysłał komisję z czujnikami na dachy dwóch najwyższych bloków aby ustalić rzeczywisty poziom hałasu. Po godzinie wiali do domu a wszystkie wydruki mieli na czerwono. Chętnie ja leming zaproszę Cię w weekend do siebie na balkon abyś zakosztował tych atrakcji. Godziny do ustalenia.[/QUOTE]
...jak ja sobie przypomnę jak wiele razy za dzieciaka siedziało się na balkonie u babci ( blok na Jacka i Agatki, ostatnie piętro) i oglądało samoloty podchodzące do lądowania... Wtedy było widać w dali za polami na których rosła kapusta lub inne warzywa Aleje Jerozolimskie i od czasu do czasu nawet WKDkę szło dostrzec...
Piękne czasy...:love:

Pozdr,...

ps. Po polach zostało wspomnienie,.a bloki jakie wyrosły zamiast kolejnego zbioru przysłowiowej kapusty, są o piętro dwa wyższe od tych co stały tu od dziesięcioleci i są tak dogęszczone, że zapomnij miejscami o najmniejszej zieleni...
Pominę już kwestie akustyki wynikłą z architektury...
Pozdr,...