• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Kolej w Warszawie i okolicach

Speedway

Znany użytkownik
Reakcje
9.548 18 0
2.05.2024r. Przez Warszawę Grochów, nieśpiesznie, raczej powoli; nieco boczkiem, przejeżdża SN84-002, kierując się w stronę Gocławka.
Przyznam, że w węźle warszawskim, jeszcze nie widziałem tak nietuzinkowego "gościa".
3.JPG

Speedway

Znany użytkownik
Reakcje
9.548 18 0
To skład pociągu Warszawa Wschodnia -> Rawa Ruska, który jeździ już od jakiegoś czasu.
Dziękuję za informację. Mimo wszystko zastanawiać może wytrasowanie drogi przejazdu. SZT poruszał się nie torami szlakowymi (częściowo widocznymi na pierwszym planie), tylko tymi, na których zwykle widuję lokomotywy manewrowe ze składami jeżdżącymi między grupami postojowymi. Widząc, że skład kieruje się w stronę myjni całopociągowej, ruszyłem za nim "w pogoń rowerem" (to daje pogląd na prędkość składu) sądząc, że tam zrobię lepsze zdjęcie. Jakież było moje zdziwienie, kiedy SN84-002 minął myjnię tuż przy jej prawej ścianie i skierował się w stronę przystanku Warszawa Gocławek.
Być może w przyszłości uda mi się natknąć na ten pociąg, by ponownie zwrócić uwagę na drogę przejazdu pomiędzy Wschodnią a Gocławkiem.

JacekGG

Aktywny użytkownik
Reakcje
37 0 0
Być może w przyszłości uda mi się natknąć na ten pociąg, by ponownie zwrócić uwagę na drogę przejazdu pomiędzy Wschodnią a Gocławkiem.
To jak mogę poprosi byś więcej fotek świateł zrobił. Mam taki model w H0 do konwersji. Oprócz malowania trzeba odpowiednie reflektory dorobić.
Też go tam raz widziałem jak przejeżdżał. Tylko nie było okazji podejść.

Speedway

Znany użytkownik
Reakcje
9.548 18 0
o skład pociągu Warszawa Wschodnia -> Rawa Ruska, który jeździ już od jakiegoś czasu
Raz jeszcze chciałbym powrócić do relacji pociągu. Skorzystałem z wyszukiwarki połączeń kolejowych: rozkład-pkp.pl
Zgodnie z nią, jest tylko jedno bezpośrednie połączenie między Warszawą Wschodnią a Rawą Ruską. Ale pociąg ze Wschodniej wyrusza o godz. 21.32!
Tak na marginesie - należy wpisać: "Rawa-Russkaja", inaczej wpis jest odrzucany.
A skład sfotografowałem za dnia. Więc...? Może był to "lekko zdefektowany" SN84, który miał odjechać o 21.32, ale na tyle mocno, by nie móc zabrać ze pasażerów? I dlatego w żółwim tempie wracał np. do Zagórza? Ciekawa sprawa...

Speedway

Znany użytkownik
Reakcje
9.548 18 0
SN84-002 minął myjnię tuż przy jej prawej ścianie i skierował się w stronę
Chyba wpadłem we własne sidła. Skoro SN84 minął myjnię bezpośrednio przy jej prawej ścianie, układ torów nie pozwala jechać w stronę Gocławka, tylko poprzez "wianek" możemy dojechać do lokomotywowni Olszynka Grochowska. Ot i rozwiązanie całej "zagadki". SZT jechał "odpocząć" przed wyruszeniem w wieczorną podróż.
Poproszę moderatora o usunięcie moich wpisów, od postu 3.503

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.813 79 12
Warszawa Wschodnia ( "Daleka"), tory postojowe "pod nastawnią" ( czyli koło pociągu ratunkowego), a obok przejazdem:
IMG_20240527_163653111_HDR~2.jpg ...
ED 250-14 wyjeżdża do Gdyni.Głównej,...
IMG_20240527_164104190_HDR~2.jpg ...
"Radomiak" na SunDeckach pchanych przez Gamę (N.N.) rusza do Radomia Głównego przez Warszawę Pragę, Gdańską, Zachodnią i dalej po linii nr 8 do Radomia...

IMG_20240527_164449372_BURST003_exported_1716831659836~2.jpg ...
oraz SN 84 -002 zjeżdża na " Grochów"...

Pozdr,...

t_domagalski

Znany użytkownik
Reakcje
1.521 19 9
Chyba składy Pendolino podefektowały, bo dzisiejszy EIP 3502 z Krakowa Gł. do Gdyni Gł. był złożony z EP09 i zwykłych wagonów.
Zaobserwowane na Warszawie Wschodniej o 18:33.

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.813 79 12

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.813 79 12