• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Kolej w Warszawie i okolicach

map69

Znany użytkownik
Reakcje
95 0 0
EN57-1392 + EN57-1316 + EN57-1367 jako pociąg IR 51200/1 rel. Gdynia Główna - Warszawa Wschodnia przywiózł kibiców Arki na mecz z Legią.
Warszawa Wschodnia 07.07.2017.
P1340431a_1.jpg
P1340456a_1.jpg

Kylogram

Znany użytkownik
Reakcje
1.744 38 3
Jaką trzeba mieć encefalopatię, żeby sprejować ścianki peronowe... Nigdy nie będę tolerancyjny dla wandali niszczących czyjąś własność (publiczna - to też czyjaś); recedywistom powinno się za to amputować losowo wybrany palec, cyklicznie do skutku, aż przestanie delikwent sprejować. Nie takimi środkami, ale podobno Rzeszów poradził sobie ze sprejowcami: wprowadzono drakońskie kary, a dzięki monitoringowi oraz współpracy mieszkańców wykrywalność sprawców jest bardzo wysoka.
PS. świadomie nie używam terminu "grafficiarze", bo graffiti, zwłaszcza szablonowe, to często dzieło ludzi z prawdziwym talentem.

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.305 47 0
No niestety perony nie były gotowe a były już pomazane. Od Warszawy linia odnowiona a chyba tylko w Zalesiu zaj...e bazgrołami. Tak samo te nowe wiaty. Wkurzające, ale my nic z tym nie zrobimy. To ci na górze co tym zarządzają powinni coś wymyślić.

suchoj

Użytkownik
Reakcje
12 0 0
Niedzielne popołudnie 09.08.2017 Pruszków.Bocznica przy terminalu kontenerowym. ET21/3E w barwach DB ze składem kontenerów oczekuje na odjazd.
Już niedługo mogą być to historyczne zdjęcia. Pan maszynista poinformował mnie że lokomotywy będą użytkowane tylko do 2018 roku ze wzgledu na brak atestu.

Załączniki

Jarząbek

Znany użytkownik
Reakcje
1.590 73 0
Już niedługo mogą być to historyczne zdjęcia.
Dlatego należało się lepiej do nich przyłożyć.
Pan maszynista poinformował mnie że lokomotywy będą użytkowane tylko do 2018 roku ze względu na brak atestu.
Powinien także udzielić informacji, że lokomotywa z uciętymi zderzakami i pantografami już dziś dalej nigdzie nie pojedzie. ;)

suchoj

Użytkownik
Reakcje
12 0 0
Dlatego należało się lepiej do nich przyłożyć.
Zdjęcia są ok.Zresztą zrobione jest więcej,nie wszystkie wrzucałem.

Powinien także udzielić informacji, że lokomotywa z uciętymi zderzakami i pantografami już dziś dalej nigdzie nie pojedzie. ;)
Co do uciętych zderzaków, to jest maksymalne odalenie aparatu.Za plecami mam 5 metrowy murek dzwiękoszczelny, który widać w głębi.Przy tej wielkości obiektu nie ma możliwości zrobić fotki w tym miejscu, całkowicie z boku loka by dokładnie cały uchwycić.Chciałem go złapać dokładnie z boku ale i tak stoję lekko pod kątem i zderzaki też się przycieły.
A pan maszynista stwierdził: czy z, czy bez pantografów i zderzaków na fotce i tak pojedzie :D

Jarząbek

Znany użytkownik
Reakcje
1.590 73 0
Jestem innego zdania. Delikatnie mówiąc zdjęcia są do ... chrzanu tarcia.
Zresztą zrobione jest więcej,nie wszystkie wrzucałem.
I to jest jedyne pozytywne stwierdzenie.
Co do uciętych zderzaków, to jest maksymalne odalenie aparatu.Za plecami mam 5 metrowy murek dzwiękoszczelny, który widać w głębi.Przy tej wielkości obiektu nie ma możliwości zrobić fotki w tym miejscu, całkowicie z boku loka by dokładnie cały uchwycić.Chciałem go złapać dokładnie z boku ale i tak stoję lekko pod kątem i zderzaki też się przycieły.
To takie zdjęcia powinieneś zachować wyłącznie dla siebie a nie ładować całą masę na Forum i niepotrzebnie zajmować miejsce.

suchoj

Użytkownik
Reakcje
12 0 0
Jestem innego zdania. Delikatnie mówiąc zdjęcia są do ... chrzanu tarcia.
To Twoje zdanie.Jednym będą się podobać innym nie,wolna wola.

To takie zdjęcia powinieneś zachować wyłącznie dla siebie a nie ładować całą masę na Forum i niepotrzebnie zajmować miejsce.
Pomyśl, może jednak ktoś kiedyś skorzysta z tej foty przy malowaniu czy nanoszeniu kalkomani na model.
Z o niebo gorszych zdjęć trzeba nieraz korzystać bo nie ma innych!
Całej masy nie ładuje bo tylko 6szt i to miniaturki a mam tych fot sporo.

Zakończmy tym tą bezowocną dyskusję bo właśnie tym zajmuje się miejsce a nie fotkami!

Do moderatora.Proszę usunąć co uzna Pan za zbędne z tej wymiany zdań!

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.934 119 22
Jednym będą się podobać innym nie,wolna wola.
Kilka ze wstawionych zdjęć nie jest takich złych, ale i tak niezależnie czy fotki będą dobre czy złe, to i tak zawsze otrzymasz oceny pozytywne, bo mamy tu kilku etatowych oceniaczy przyznających pozytywne oceny nawet nic nie wartym zdjęciom, którzy niemal każdej wstawionej fotce dają taką ocenę.

Reakcje
3 0 0
Dlatego warto się najpierw zastanowić ,czy i po co wstawiać tu swoje fotografie.Innym mogą się podobać innym nie ,nie każdy jest mistrzem aparatu i strzela piękne foty wierząc że są ok;)Tak czy inaczej każda fotografia starego taboru za lat kilka ,chociaz ta kiepska będzie na swój sposób wartościowa.

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.739 78 12
Co do problemu z kątem pola widzenia aparatu...
Jeśli to aparat w telefonie polecam zainwestować w dodatkowy obiektyw doczepiany do telefonu...daje ta dodatkowe pare stopni w kącie widzenia...
Kiedyś zrobiłem dwa zdjęcia w kabinie Impulsa bez obiektywu i z obiektywem trzymając telefon na wysokości zagłówka fotela maszynisty( odległość metr z groszem). O ile bez obiektywu złapał może z ⅔...¾_pulpitu to z dodatkowym wsparciem miałem rezerwę w kadrze.
Na aparat konwencjonalny pewnie na alledrogo by znalazł podobną zabawkę...

Pozdrawiam z MMz:)

teigrekty2

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
4.376 111 11
Tu zgodze sie z Kolega "Jarzabkiem", mozna bylo sie troche przylozyc. Zdjecia chyba nie sa robione aparatem SLR, gdzie trzeba znac limit kadru. Na pewno bylo widoczne na ekranie dokladnie co sie fotografuje. Na pierwszym zdjeciu wystarczylo sie oddalic od czola lokomotywy o jeden metr, maximum dwa. Nie mozliwe ze na drugim miejscu przeszkadzal murek. Trzecie zdjecie; jesli nie mozliwe skadrowanie calego elektrowozu, wystarczylo przemiescic sie kilka metrow do przodu. Jesli przeszkadzal murek, wystarczylo zrobic tzw. 3/4, to znaczy widoczny przod i bok lokomotywy.