• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Kolej w Warszawie i okolicach

suchoj

Użytkownik
Reakcje
12 0 0
Manewry na Pruszkowskiej bocznicy przy terminalu kontenerowym.Sobotnie popołudnie 27.05.2017

Odjazd EU07E-157 ze składem kontenerów

Przejazd i manewry Class 66157 EWS

Przejazd na terminal kontenerowy SM42-2525

map69

Znany użytkownik
Reakcje
102 0 0
ED74-010 jako pociąg IC 31106 Wit Stwosz rel. Kraków Płaszów - Terespol, w zastępstwie za ED161, odjeżdża wśród kwitnących maków z Warszawy Zachodniej 08.06.2017.
P1320881a_1.jpg

yahya

Znany użytkownik
Reakcje
70 2 0
Wczoraj coś takiego stało przy per. 7 na Dw. Zachodnim. Czy to maszyna do usuwania tłucznia? Wg opisów, jakie znalazłem w internecie, jest to platforma roboczo-gospodarcza PRG 44 -- choć ta nazwa nic nie mówi bliżej o jej przeznaczeniu.

PRG 44

Reakcje
292 0 0
Sobota 17/06/2017, Warszawa Odolany:

ET22-1057 PKP Cargo.
KPL-14872.jpg KPL-14875.jpg

EP07-513 PKP Intercity. Czy nie wydaje się Wam, że ta lokomotywa z takimi lampami wygląda jakby była ciągle wkurzona, robi "zmarcha".
KPL-14879.jpg KPL-14881.jpg KPL-14888.jpg

Pojawił się też E6ACTd-106 Krusz ze składem Eamnos'ów całkiem nowych jak mi się wydaje.
KPL-14906.jpg KPL-14914.jpg KPL-14919.jpg

Slash

Aktywny użytkownik
Reakcje
66 0 0
Panowie, w jaki sposób dostajecie się na te Odolan? Nie ma tam płotów, panów pilnujących? Czy może macie dostęp służbowy. Zasadniczo całe życie mieszkam jakieś 15-20min spaceru do tego miejsca, a jakoś nigdy nie wybrałem się na zwiedzanie. Miło byłoby zajrzeć zanim ta industrialna część Woli przepadnie na zawsze.

Reakcje
292 0 0
Panowie, w jaki sposób dostajecie się na te Odolan? Nie ma tam płotów, panów pilnujących? Czy może macie dostęp służbowy. Zasadniczo całe życie mieszkam jakieś 15-20min spaceru do tego miejsca, a jakoś nigdy nie wybrałem się na zwiedzanie. Miło byłoby zajrzeć zanim ta industrialna część Woli przepadnie na zawsze.
SOK jest i pilnuje ale nie w każdym miejscu równie intensywnie. Na widoku mniej więcej na środku jest wiadukt nad torami, prowadzi do ul.Lazurowej i po jego prawej stornie SOK kręci się często, mają tam posterunek i legitymują jak ktoś się kręci.
Po lewej stronie natomiast już nie. Tam też mieszkańcy często chodzą i nikt się nie przejmują tak długo jak długo nie będzie kręcił się po torach.

Odolany.jpeg
[DOUBLEPOST=1497775036,1497773838][/DOUBLEPOST]Mniej więcej o to mi chodziło
Odolany zachód.jpg

marcelop

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 1
Przepiękne zdj. lecz smutno się robi na widok tych sm-42 oraz innych lokomotyw które czekają na zezłomowanie. przecież niektóre z nich to kawał chistori , a teraz zalegają na bocznicach skazane na pastwę losu i wandali , którzy niszczą te zabytki.:niepewny:

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.864 79 12
Speedway, tu raczej manewry i to od strony posterunku Gr26 ( wydaje mi się, że końcówki są ciemne, ustawiacz koło rozjazdu).
Wjazd zasadniczy na szopę masz od strony Gr23..., chyba, że znów coś rozkopali...

Pozdrawiam z MMz:)