Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Obrotnice powinny być na skrzyżowaniu toru idącego wzdłuż toru kolejowego i tych krótkich odcinków do boksów, a nie w środku boksów. Jak inaczej po wypchnięciu koleby z boksu obrócić ją tak, żeby przepchnąć ją dalej?
Tak są zrobione te obrotnice , są na torze głównym przy każdym boksie , tylko resztki węgla zalegające po prostu to poprzykrywały i nie widać małych odcinków toru z zewnątrz które i tak praktycznie wtopione są w betonową wylewkę .
Myślę, że wszyscy zasugerowali się tym zdjęciem, na którym zaznaczyłem, gdzie te obrotnice powinny być. Na fotce widać wyraźnie, że niczego nie ma, chyba, że dorobiono później coś, co jest zakryte węglem na kolejnych zdjęciach.
No nie , nie zawsze jest czas na robienie wszystkich zdjęć z etapu budowy . ale były to tylko wklejone ćwiartki koła (imitacje) i doklejone odcinki toru po zewnętrznej stronie torowiska .(dokładnie w miejscu gdzie są zaznaczone przez Ciebie czerwone kółeczka )
Wysyłam dziś dzieci na wakacje i mam silne postanowienie, że w swój pierwszy wolny dzień (czyli jutro!) w końcu odwiedzę Kolejkowo! Do zobaczenia późnym popołudniem...
(a jeszcze najpierw pójdę sfotografować BR52 na zapleczu Kolejkowa, co też sobie obiecuję od wielu tygodni...)
Byłem widziałem na własne oczy , na prawdę warto wpaść , a dzięki Maćkowi poczułem się przez chwilę jak VIP na wakacjach z piękną Panią przewodnik i z bardzo sympatycznymi modelarzami.
[DOUBLEPOST=1438027927,1438027547][/DOUBLEPOST]