• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

KOLEJ NA ŚWIEBODZKIM

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.726 614 30
Obrotnice powinny być na skrzyżowaniu toru idącego wzdłuż toru kolejowego i tych krótkich odcinków do boksów, a nie w środku boksów. Jak inaczej po wypchnięciu koleby z boksu obrócić ją tak, żeby przepchnąć ją dalej?

OP
OP
mattia

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
84 1 0
Tak są zrobione te obrotnice , są na torze głównym przy każdym boksie , tylko resztki węgla zalegające po prostu to poprzykrywały i nie widać małych odcinków toru z zewnątrz które i tak praktycznie wtopione są w betonową wylewkę .

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.726 614 30
Myślę, że wszyscy zasugerowali się tym zdjęciem, na którym zaznaczyłem, gdzie te obrotnice powinny być. Na fotce widać wyraźnie, że niczego nie ma, chyba, że dorobiono później coś, co jest zakryte węglem na kolejnych zdjęciach.

011.jpg

OP
OP
mattia

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
84 1 0
No nie , nie zawsze jest czas na robienie wszystkich zdjęć z etapu budowy . ale były to tylko wklejone ćwiartki koła (imitacje) i doklejone odcinki toru po zewnętrznej stronie torowiska .(dokładnie w miejscu gdzie są zaznaczone przez Ciebie czerwone kółeczka ):)

Reakcje
0 0 0
Wysyłam dziś dzieci na wakacje i mam silne postanowienie, że w swój pierwszy wolny dzień (czyli jutro!) w końcu odwiedzę Kolejkowo! Do zobaczenia późnym popołudniem...

(a jeszcze najpierw pójdę sfotografować BR52 na zapleczu Kolejkowa, co też sobie obiecuję od wielu tygodni...)

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.733 109 2
Byłem widziałem na własne oczy , na prawdę warto wpaść , a dzięki Maćkowi poczułem się przez chwilę jak VIP na wakacjach z piękną Panią przewodnik i z bardzo sympatycznymi modelarzami.
[DOUBLEPOST=1438027927,1438027547][/DOUBLEPOST]
IMG_2440.JPG
IMG_2450.JPG
IMG_2421.JPG
IMG_2416.JPG
IMG_2406.JPG
IMG_2400.JPG

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Inne ciekawostki 171