• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

KOLEJ NA ŚWIEBODZKIM

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
22.169 520 29
Szopa rzeczywiście ładna, ale żywą tokareczkę to tylko udaje, nawet tokarz z rozpaczy bachnął na glebę.
Wyglądają zbyt współcześnie, a ta do zestawów kołowych ma z obu stron tarcze zabierakowe,(stare modele z lat dawnych, nowsze mają inne rozwiązania, ale mocowanie jest dwustronne) inaczej ten założony na tokarkę odleciał by szybko, nawet na małych obrotach, brak jakichkolwiek dźwigni do nastawiania prędkości obrotowej i posuwu, oraz imaków do mocowania noży.

A tak wygląda nowoczesna tokarka, ale na tej makiecie nie ma chyba dla takich miejsca.

http://www.nettg.pl/news/105898/rafamet-tokarka-kolowa-trafi-do-rumunii

A taka na pewno ładniej by się prezentowała.

http://www.psmk.org.pl/pl/2011/page/6/

Szacunku godny ogrom włożonej pracy.

OP
OP
mattia

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
84 1 0
Pomimo panujących upałów zbliżamy się do końca .:)
Został pokryty teren przed parowozownią płytami betonowymi i deskami pomiędzy torami na krawędzi obrotnicy .
315.jpg

306.jpg

305.jpg

304.jpg

303.jpg

301.jpg

Pierwsze przymiarki z bramkami trakcyjnymi na wiadukcie
318.jpg

317.jpg

Obrotnica podczas " przymiarki" pomostów oraz budki operatora
321.jpg

322.jpg

323.jpg

OP
OP
mattia

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
84 1 0
... jeszcze troszeczkę zostało do ukończenia :)
bramki trakcyjne na wiadukcie już zamontowane
887.JPG

890.JPG

powstał rurociąg ciepłowniczy
884.JPG
885.JPG

886.JPG

891.JPG

892.JPG

zaczyna być brudno przed i wewnątrz parowozowni
893.JPG

896.JPG
897.JPG

nasz kolega elektro/elektronik podczas pracy przy układaniu kilometrów przewodów
888.JPG

Załączniki

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
22.169 520 29
2- Jak będziesz robil cos takiego i będzie Ci brakowało czasu ,to pogadamy .(y)[/QUOTE]

To nie pogadamy, nie zamierzam budować czegoś takiego, ale gdybym, z pewnością nie robiłbym tego pod presją czasu, im bardzie się spieszysz tym więcej popełniasz błędów, dokładne planowanie i przemyślenie poszczególnych etapów działania pozwala nieomal w 100% wyeliminować pomyłki.
Poza tym przestałem się spieszyć po tym jak się pewnego dnia śpieszyłem a potem cztery miesiące wycierałem d*** lewą ręką.;)

I tak podoba mi się Wasza praca, a dziś nabrałem małżonkę na zdjęcie ulicy, spytała tylko czemu tak pusto, odpowiedziałem że wszyscy są na wyborach.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Inne ciekawostki 171