Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Bardzo mnie zaciekawiła ta Magnumka, nigdy wcześniej jej nie spotkałem. Malowanie typowe dla tureckiego przewoźnika. Magnolia to musiał być wtedy wypas, w porównaniu do współczesnych Fordów Cargo czy Premiumek.
Dziękuję za komentarze. Dziś model uboższy w detale niż poprzedni, powiedziałbym pozbawiony ich całkowicie ale według mnie posiadający swój urok. Ciągnik bez spoilerów spięty z plandeką to zawsze coś innego niż standardowe zestawy, które serwuje nam Herpa, no i oczywiście jest to moja ulubiona ciężarówka Volvo FH-12.
10. Volvo FH-12 Globetrotter "Alisan" (TR) Herpa
I jako ciekawostka zdjęcie oryginału, na które natrafiłem ostatnio na Facebookowej stronie pt. "Stay on These Roads", gdzie można znaleźć sporo archiwalnych zdjęć pojazdów z lat 90 i początku XXI wieku.
Super modelik, ludzie psioczą na AWM, bo faktycznie jakość mogliby podciągnąć , ale bez ich różnorodności malowań, nasze hobby
byłoby uboższe Jak wszystko dobrze pójdzie to po świętach też pokażę u siebie jakiś "latający dywan"
No i kolejny ciekawy model, o którego istnieniu dopiero teraz się dowiedziałem. Turek z prawdziwego zdarzenia. Zapewne gdyby to było niemieckie malowanie, to nie wzbudzałby specjalnego zainteresowania.