Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Marku, a co on ma taką fakturę na tej beczce? Taka forma była?
Kolor super. Ostatnio kupiłem jakiegoś humbrola do sprawdzenia, bo w vallejo nie ma porządnego pomarańczowego..
Cześć
Hmm tak oglądam od jakiegoś czasu, i trochę brak konsekwencji... z jednej strony dbanie o detale ale z drugiej, to warstwowanie z druku zabija najlepsze malowanie.
Ja wolę usunąć elementy i mieć gołą "bude" przeszlifować a potem dokleić detale.
Pozdrawiam
Szlifowanko było, trochę to zgubiłem, ale dorobiłem też nowych. Kurde zrobiłem aktualizacje systemu operacyjnego w telefonie i aparat mi jakieś dziwne zdjęcia robi.
hmm no deczko lepiej ale daleko jeszcze od tego jak powinno być... generalnie odlew słabej jakości strasznie, w sumie szybciej chyba było by zbudować to od podstaw niż wyprowadzać ten ulep... nadal widać ukruszoną krawędź jakieś parchle w dole zbiornika itd.
Z jednej strony masz rację, co do jakości tych odlewów, ale jakoś lubię modele z tej firmy (JMPK). Z drugiej strony, staram się robić model po przejściach, pracy, i czasami te niedoskonałości można fajnie wykorzystać na etapie postarzania. Podobnie było z Pragą Szambiarką.
Te dziur na spodzie, fakt słabe, będę to dziś szpachlował. Dzięki za rady, walczymy dalej.
no ja już nie mam masochistycznych zapędów jak już wolę zrobić to od 0 mając co najwyżej "takie cosik" za wzór, ad postarzania no to takie pyrrusowe rozwiązanie...
Oglądam