• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Katastrofy i wypadki

t_domagalski

Znany użytkownik
Reakcje
1.526 19 9
Może i masz rację, ale ja w przypadku Policji zawsze w pierwszej kolejności podejrzewam chęć "udupienia" lub pokazania "kto tu ma rację".

Przypomina mi to sytuację sprzed kilku lat, gdy jakiś krawężnik (inaczej nie mogę nazwać tego osobnika) zatrzymał mnie na przechodzeniu przez ulicę na czerwonym i zaczął mnie straszyć, iloma to punktami zaraz mnie ukarze... Jak już się nakręcił na maxa, to go łaskawie poinformowałem, że nie mam prawa jazdy. Ale był rozczarowany... :D

Wg mnie było to zwykłe nękanie, bo zgodnie z prawem w Polsce punkty może otrzymać tylko kierowca... Ale ktoś inny, kto nie znałby się na rzeczy i dałby się wrobić, faktycznie mógłby stracić punkty lub nawet prawko. :rolleyes:

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.946 121 22
Są takie dziwne zależności. Znam konkretne podobne przypadki.
Motorniczy tramwaju złapany za jazdę samochodem pod wpływem alkoholu. Stracił możliwość prowadzenia pojazdów mechanicznych. Ubłagał kogoś tam i zabrano mu czasowo tylko prawko jazdy, tramwajem mógł jeździć dalej, inaczej nie mógłby wykonywać zawodu.
Maszynista metra złapany za jazdę rowerem pod wpływem alkoholu. Chyba również stracił możliwość prowadzenia pojazdów mechanicznych, bo na dłuższy czas trafił na warsztat, nie mogąc prowadzić pociągu. Z tego co wiem, dziś już jazda na rowerze pod wpływem nie ma wpływu na takie rzeczy, bo się przepisy zmieniły.

kolejTT

Aktywny użytkownik
Reakcje
95 10 1
To jest najlepsze:
"58-letniemu maszyniście zostało zatrzymane prawo jazdy oraz uprawnienia do prowadzenia pociągów"
Co ma piernik do wiatraka? :confused:
Tadziu - taka procedura. Zatrzymane prawo jazdy, uprawnienia do prowadzenia pociągów i inne uprawnienia o ile oskarżyciel się do nich "dokopie", wcale nie oznacza, że zostaną odebrane. To dopiero sąd zadecyduje, czy i jakie uprawnienia zostaną mu zwrócone/odebrane w prawomocnym wyroku. Wszystko w w rękach/mowie adwokata.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 0
Koleje w Polsce 84