• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Katastrofy i wypadki

Arekmiz

Władza może wszytko
Reakcje
2.187 216 0
Czyli kupili pendolino na kilka systemów zasilania i przez tyle lat mieli dopuszczenie tylko na PL. Tak przy okazji - na którymś egzemplarzu widziałem zdemontowane pantografy systemu prądu zmiennego. W sumie niepotrzebne, bo jeździ tylko na 3000V= :)

Bolutek

Znany użytkownik
Reakcje
1.973 421 7
Czyli kupili pendolino na kilka systemów zasilania i przez tyle lat mieli dopuszczenie tylko na PL. Tak przy okazji - na którymś egzemplarzu widziałem zdemontowane pantografy systemu prądu zmiennego. W sumie niepotrzebne, bo jeździ tylko na 3000V= :)
A gdzie te śmieszne pociągi mają więcej wjeżdżać skoro zrobiono z nich cyrk obwoźny, który ostatnio zajechał do "stolicy oscypka". Niech włodarze gmin zgłaszają się do MI, że do nich jeszcze "pseudolino" nie zawitało...

Reakcje
3.340 84 12
Skoro go było stać na Jaguara, to przydał by się regres od ubezpieczyciela ( na drodze cywilnej zapewne, ale sprawa raczej z dużą szansą na wygraną + koszty sadowe)...

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 0
Koleje w Polsce 84