Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
TLK Kaszub przy prędkości 120km/h , we mgle uderzył w ciągnik rolniczy na przejeździe na szlaku Parlin-Pruszcz Pomorski. Bez ofiar w ludziach. Tyle wiem na chwile obecną.
A mnie ciekawi, czy w takich zdarzeniach koszt naprawy jest pokrywany z OC pojazdu, który był sprawcą, czyli ciągnika ?
Ciekawe też, czy suma ubezpieczenia jest wystarczająca, żeby pokryć koszt naprawy takiej lokomotywy.
A mnie ciekawi, czy w takich zdarzeniach koszt naprawy jest pokrywany z OC pojazdu, który był sprawcą, czyli ciągnika ?
Ciekawe też, czy suma ubezpieczenia jest wystarczająca, żeby pokryć koszt naprawy takiej lokomotywy.
tego nie wiem dokładnie ale kolega który pracuje w Ubezpieczeniowym Funduszu Gwarancyjnym kiedyś opowiadał że prowadzili sprawe w wyniku której PKP miało spore straty-lok uszkodzony na przejeździe
Z ciekawości śledzę teraz ruch "objazdowy" na http://rozklad.sitkol.pl/ i porównuję informacje podane w linku przez MichałK i taka ciekawostka: (...) Pociąg TLK "Bachus" rel. Gdynia Główna - Zielona Góra skierowano przez Iławę (...)
Coś mi tu nie pasuje, wg sitkol'a Bachus minął właśnie Terespol Pomorski i zbliża się do miejsca wypadku - a gdzie Iława?
Ktoś napisał ,że ..."chłop powinien iść na tor i sygnalizować..".... . ciekawe co ... przy widoczności jak napisano ..." 70 m we mgle i prędkości pociągu 120 km/h"... - z chłopiny gówna i buty by zostały........
Są gorące fotki, tylko BGE i Mieszko był przeciągany przez Wierzchucin, reszta puszczana przez Iławę.[DOUBLEPOST=1378992160,1378990984][/DOUBLEPOST]Gorące fotki z wypadku oraz TLK Pomorzanin, zatrzymany w Terespolu Pomorski, wracający potem do Gdyni i BGE w Serocku, przeciągane do Bydgoszczy.
EU07-206 po wypadku 1 sierpnia 2013r. po oględzinach została zaliczona do naprawy awaryjnej, podobnie jak EU07-166.
Proszę o przesunięcie do odpowiedniego działu.
Niestety: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019393...ska-Mazowieckiego,wid,16029899,wiadomosc.html
Nie żyje kobieta, a dwójka jej dzieci trafiła do szpitala po wypadku na strzeżonym przejeździe kolejowym w miejscowości Kozerki koło Grodziska Mazowieckiego. W ich samochód uderzyły dwa pociągi. Śledczy wyjaśniają, dlaczego szlabany na przejeździe były podniesione.
Do wypadku doszło ok. godz. 7:30 na strzeżonym przejeździe kolejowym. Samochód osobowy wjechał wprost pod dwa pociągi.
Gdy wjechała na tory, w jej samochód uderzył skład osobowy, jadący w stronę Warszawy. Siła uderzenia była tak duża, że wyrzuciła auto na drugi tor, którym w przeciwnym kierunku jechał pociąg pośpieszny z Warszawy.
Jedna z pasażerek pociągu relacjonwała "Sytuacja była bardzo podobna do tej z Szczekocin"
Ha ha się uśmiałem pociąg jechał w dzień, warunki dobre i w dodatku jeden z nich stał a drugi jechał maksymalnie 30
Znawcy o tym wiedzą, że sytuacja była nieporównywalna, ale ludność to łyknie, żeby tylko wrzało
A co do wypadku na przejeździe, wyczytałem informację że ciężarówki blokowały przejazd i dróżnik nie mógł opuścić rogatek. Jeśli to prawda, to bardzo ciekawe jak dalej potoczą się sprawy.