• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Katastrofy i wypadki

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
A mnie ciekawi, czy w takich zdarzeniach koszt naprawy jest pokrywany z OC pojazdu, który był sprawcą, czyli ciągnika ?
Ciekawe też, czy suma ubezpieczenia jest wystarczająca, żeby pokryć koszt naprawy takiej lokomotywy.

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
A mnie ciekawi, czy w takich zdarzeniach koszt naprawy jest pokrywany z OC pojazdu, który był sprawcą, czyli ciągnika ?
Ciekawe też, czy suma ubezpieczenia jest wystarczająca, żeby pokryć koszt naprawy takiej lokomotywy.
tego nie wiem dokładnie ale kolega który pracuje w Ubezpieczeniowym Funduszu Gwarancyjnym kiedyś opowiadał że prowadzili sprawe w wyniku której PKP miało spore straty-lok uszkodzony na przejeździe

dgajus

Moderator Grupy SKMK
SKMK
Reakcje
3.573 42 1
Z ciekawości śledzę teraz ruch "objazdowy" na http://rozklad.sitkol.pl/ i porównuję informacje podane w linku przez MichałK i taka ciekawostka:
(...) Pociąg TLK "Bachus" rel. Gdynia Główna - Zielona Góra skierowano przez Iławę (...)
Coś mi tu nie pasuje, wg sitkol'a Bachus minął właśnie Terespol Pomorski i zbliża się do miejsca wypadku - a gdzie Iława?

Reakcje
1.781 13 0
Ktoś napisał ,że ..."chłop powinien iść na tor i sygnalizować..".... o_O. ciekawe co :confused:... przy widoczności jak napisano ..." 70 m we mgle i prędkości pociągu 120 km/h"... - z chłopiny gówna i buty by zostały....:oops:....

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
928 79 5
Są gorące fotki, tylko BGE i Mieszko był przeciągany przez Wierzchucin, reszta puszczana przez Iławę.[DOUBLEPOST=1378992160,1378990984][/DOUBLEPOST]Gorące fotki z wypadku oraz TLK Pomorzanin, zatrzymany w Terespolu Pomorski, wracający potem do Gdyni i BGE w Serocku, przeciągane do Bydgoszczy.

Załączniki

• 137 KB Wyświetleń: 219
  • 146,2 KB Wyświetleń: 218
  • 152,3 KB Wyświetleń: 215
  • 148,6 KB Wyświetleń: 216
  • 111,4 KB Wyświetleń: 218
  • 148,5 KB Wyświetleń: 208

PX48-28

Aktywny użytkownik
Reakcje
97 5 2
EU07-206 po wypadku 1 sierpnia 2013r. po oględzinach została zaliczona do naprawy awaryjnej, podobnie jak EU07-166.
Proszę o przesunięcie do odpowiedniego działu.

404W

Znany użytkownik
Reakcje
519 21 0
Niestety:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019393...ska-Mazowieckiego,wid,16029899,wiadomosc.html

Nie żyje kobieta, a dwójka jej dzieci trafiła do szpitala po wypadku na strzeżonym przejeździe kolejowym w miejscowości Kozerki koło Grodziska Mazowieckiego. W ich samochód uderzyły dwa pociągi. Śledczy wyjaśniają, dlaczego szlabany na przejeździe były podniesione.

Do wypadku doszło ok. godz. 7:30 na strzeżonym przejeździe kolejowym. Samochód osobowy wjechał wprost pod dwa pociągi.

Gdy wjechała na tory, w jej samochód uderzył skład osobowy, jadący w stronę Warszawy. Siła uderzenia była tak duża, że wyrzuciła auto na drugi tor, którym w przeciwnym kierunku jechał pociąg pośpieszny z Warszawy.

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.797 15 0
Znawcy o tym wiedzą, że sytuacja była nieporównywalna, ale ludność to łyknie, żeby tylko wrzało :mad:

A co do wypadku na przejeździe, wyczytałem informację że ciężarówki blokowały przejazd i dróżnik nie mógł opuścić rogatek. Jeśli to prawda, to bardzo ciekawe jak dalej potoczą się sprawy.

Ostatnio edytowane:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 0
Koleje w Polsce 84