• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Jaworze Jasienica w H0

OP
OP
matis_kr

matis_kr

Znany użytkownik
SMK Katowice
NAMR
Reakcje
176 1 0
Wystawa 4 i 5 czerwca tuż, tuż, a prace nad makietą nadal trwają. Tym razem pochwalę się wyglądem "modułów manewrowych". Pierwszą skrzynkę (trapezową) wykańczała cała rodzina, natomiast drugą robiłem już ja. Jeszcze pozostało mi jedynie podosiewanie trawy tam gdzie się nie przykleiła, uzupełnienie braków w ścieżce oraz zasadzenie drzewek i krzaczków.
Takie pytanie, czy są gdzieś w Polsce (z wyjątkiem modelmanii, która jest w stanie ściągnąć te kwiatki do miesiąca) dostępne kwiatki, ale w posypce? Np. coś takiego lub podobnego:
http://www.topbaum.de/Flowers---plants/Flowers-36/Set-of-loose-blossoms--1-87--6-colours.html
DSC08108.JPG DSC08111.JPG DSC08112.JPG DSC08113.JPG DSC08116.JPG DSC08119.JPG DSC08120.JPG DSC08121.JPG DSC08122.JPG DSC08123.JPG

Merlin

Moderator Grupy BGM
Zespół forum
BGM
H0e
Reakcje
2.086 4 0
świetnie wyszło (y)
Co do kwiatków, to polecam różnokolorowe gąbki do mycia naczyń, zetrzyj je na tarce (najdrobniejszej), a potem przez sitko syp na makiete ;)

King

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
292 1 0
myślę że na czerwiec wszystkie moduły będą tak zielone (y)
[DOUBLEPOST=1463001315][/DOUBLEPOST]dołożył bym tam trochę drzew z komosy