• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Jędrek w robocie

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.379 387 20
Brudzing bardzo realistyczny, a i otwarte drzwi kontenera zrobione świetnie. Tak trzymaj. (y)

OP
OP
Jędrek K
Reakcje
570 7 0
DSCF2251.JPG
Podpowiedzcie proszę, jaki kolor lamp powinno mieć to Volvo?
Ciepłe, czy ksenony? W której części pionowej lampy powinno być światło mijania?

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.379 387 20
Jak dla mnie to najlepiej wygląda z czerwonym, na drugim miejscu z brązowym, a czarny jakoś mi nie pasuje.

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.379 387 20
Dziękuję! Jesteś wielkim dyplomatą!:)
Czyli wybory mój i żony są trafne!
Gdybyś kiedyś kandydował w wyborach, możesz na mnie liczyć!:D
Dzięki. :)
[DOUBLEPOST=1483821397][/DOUBLEPOST]A poza tym w moich okolicach właśnie najczęściej widuję takie spracowane czerwone i zielone kontenery, wożące złom.

OP
OP
Jędrek K
Reakcje
570 7 0
Nie mogłem znieść plastikowego połysku MANa i prysnąłem go bezbarwnym połyskiem. Chciałem uzyskać lekki ziarno pryskając z daleka, ale jednak wychodzi kaszka. Następnym razem spróbuję półmatem.

A tak poza tym,coś tam dalej sobie dłubię... DSCF2259.JPG DSCF2261.JPG
Czy ktoś ma może na zbyciu chwytak do złomu, zamiast tego do węgla ze zdjęcia?

OP
OP
Jędrek K
Reakcje
570 7 0
Faktycznie , trochę "solny" wyszedł...
Teraz wiem, że to był średni pomysł, ale już nic nie zrobię.
W realu na szczęście to ziarno nie jest aż tak widoczne, jak w powiększeniu.
Na ferie jedziemy do Wieliczki; może zaproponuję go im jako eksponat...

OP
OP
Jędrek K
Reakcje
570 7 0
Jest kolejna maszyna, niestety efekt mnie nie zadowala.
Chciałem pójść na skróty i prysnąć zabrudzony model lakierem matowym.
Zamiast poczekać do rana i zrobić to aerografem, użyłem Mr Color w aerozolu. (cenowo odpowiednik kilku buteleczek Gunze lub Tamyia-nietani).
Niestety kończący się lakier "opluł" model kropelkami, także do 3 rano starałem się wyrównać powierzchnię papierem ściernym...Przy okazji przetarłem kolejne warstwy. Także wybaczcie, ale kolejny model wygląda na "solny"... DSCF2263.JPG DSCF2266.JPG DSCF2267.JPG DSCF2265.JPG

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.773 67 1
Na zdjęciach nie widać nic szczególnego , także chyba jest dobrze . Fajnie wyszło . Co do tego malowania to stare przysłowie mówi "Jak się człowiek spieszy , to się diabeł cieszy" .

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
W robocie 440
W robocie 113