Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Tutaj masz to fajnie pokazane jak one świecą : http://forum.trucksfoto.pl/index.php?topic=907.480
Gównie świeci ta soczewka po środku lampy . Jeśli chodzi o kolor światła mijania to wybór należy do Ciebie bo ten model miał i zwykłe żarówki i ksenony montowane .
Które zestawienie kolorystyczne lepiej oceniacie?
Żona obstawia zielony kontener (kiedyś z zestawu), ja czerwony, ze względu na kalkę z nazwą firmy z tyłu.
Fotki, rzeczywiście, bardzo ciemne i tak się wyświetlają, przynajmniej na moim ekranie. Czerwony na fotkach wygląda najciekawiej, ale i z zielonym będzie to Volvo dobrze spasowane.
Dzięki.
[DOUBLEPOST=1483821397][/DOUBLEPOST]A poza tym w moich okolicach właśnie najczęściej widuję takie spracowane czerwone i zielone kontenery, wożące złom.
Nie mogłem znieść plastikowego połysku MANa i prysnąłem go bezbarwnym połyskiem. Chciałem uzyskać lekki ziarno pryskając z daleka, ale jednak wychodzi kaszka. Następnym razem spróbuję półmatem.
A tak poza tym,coś tam dalej sobie dłubię...
Czy ktoś ma może na zbyciu chwytak do złomu, zamiast tego do węgla ze zdjęcia?
Faktycznie , trochę "solny" wyszedł...
Teraz wiem, że to był średni pomysł, ale już nic nie zrobię.
W realu na szczęście to ziarno nie jest aż tak widoczne, jak w powiększeniu.
Na ferie jedziemy do Wieliczki; może zaproponuję go im jako eksponat...
Jest kolejna maszyna, niestety efekt mnie nie zadowala.
Chciałem pójść na skróty i prysnąć zabrudzony model lakierem matowym.
Zamiast poczekać do rana i zrobić to aerografem, użyłem Mr Color w aerozolu. (cenowo odpowiednik kilku buteleczek Gunze lub Tamyia-nietani).
Niestety kończący się lakier "opluł" model kropelkami, także do 3 rano starałem się wyrównać powierzchnię papierem ściernym...Przy okazji przetarłem kolejne warstwy. Także wybaczcie, ale kolejny model wygląda na "solny"...
Na zdjęciach nie widać nic szczególnego , także chyba jest dobrze . Fajnie wyszło . Co do tego malowania to stare przysłowie mówi "Jak się człowiek spieszy , to się diabeł cieszy" .