• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Jędrek w robocie

OP
OP
Jędrek K

Jędrek K

Gruzomistrz
Reakcje
570 7 0
Przeglądając zdjęcia, myślę, że przesadziłem z rdzą. Tak będzie wyglądał realny obiekt za jakieś 20 lat.
Wszystko przez nakładanie pigmentu rdzy półsuchym pędzlem na wash. Wychodzi fajnie, bo daje matową teksturę, ale co za dużo, to nie zdrowo. Potem trudno usunąć nadmiar i pozostaje czerwony odcień.

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.820 40 1
Jest zaje...fajna.Super!Tylko opisywać co, jak robiłeś i z jakiego źródła materiały, a wiara będzie się cieszyć.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.379 387 20
No i bardzo fajnie wyszła. A ta ilość rdzy wcale nie przeszkadza. Nikt nie musi wiedzieć ile już czasu stoi na placu.

OP
OP
Jędrek K

Jędrek K

Gruzomistrz
Reakcje
570 7 0
Zawsze zastanawiałem się , na co najlepiej siać trawkę.
Ostatnio kupiłem taki klej.
Trawa klei się świetnie. Jedyna jego wada, że błyszczy po wyschnięciu. Może trzeba nieco rozcieńczyć, bo konsyst
DSCF0433.JPG
encja jest dość gęsta, co mi zresztą odpowiada.

Abarth

Znany użytkownik
Reakcje
234 5 0
Widzę ze aktualizacja i ze dodany załącznik, wchodze pełny na nadzieji a tu "pytanie", Andrzej, kiedy nam pokazesz wkoncu co tam działasz przy makiecie ?? :)

OP
OP
Jędrek K
Reakcje
570 7 0
Dzięki, że kibicujesz!
Dzisiaj zacząłem zimowe dłubanie!
Trochę odzwyczaiłem się od lutowania SMD, może to wpływ kolejnego roku, a może oczy i palce muszą się przyzwyczaić..., ale nic to!
Jak mawiał mój kolega:"Ninja nie może być miętka"

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
W robocie 440
W robocie 113