• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

III Trybunały Modelarstwa Kolejowego - Piotrków 2016

K

KiersNo

Gość
Wielkie podziękowania dla organizatorów Trybunałów za fantastyczną imprezę. Miło było spotkać starych znajomych oraz poznać nowych.
Pozdrawiam i do zobaczenia gdzieś w kraju.

Pd5

Znany użytkownik
Reakcje
2.023 24 8
Drodzy

Pozwolę sobie napisać kilka słów w imieniu Organizatorów. III Trybunały dobiegły końca. Dwa dni świetnej zabawy, wielu ciekawych rozmów i doświadczeń, poprzedzone dniem ciężkich przygotowań:). Jako Organizatorzy dziękujemy Wszystkim, którzy byli z nami przez ten czas bo dzięki Wam istnieją Trybunały, dziękujemy także tym Wszystkim, którzy tak licznie nas odwiedzili - dla Was Trybunały powstają. Jesteśmy przekonani, iż każdy znalazł coś dla siebie:) Dziękujemy za wszystkie pozytywne informacje, które usłyszeliśmy od Was lub przeczytaliśmy na forum. Wszelkie sugestie bierzemy sobie do serca. Przepraszamy za jakiekolwiek wpadki lub niedociągnięcia, które mogły się pojawić niezależnie od nas albo z naszej strony, ale uczymy się i zadbamy o to, aby IV Trybunały były jeszcze lepsze:)

Pozdrawiamy i do zobaczenia w przyszłym roku:)

Stowarzyszenie ESMMK

Panowie,
Tak trzymajcie. Byłem w Piotrkowie trzeci raz i z przyjemnością zrobię to także za rok. Impreza bardzo fajnie się rozwija i jestem pewien, ze ściągnięcie jeszcze wielu nowych wystawców i odwiedzających . Życzę Wam, żeby kiedyś pojawili się tez wielcy, znani producenci, bo byłaby to dla nich okazja do prezentacji modeli, a dla nas do zakupu czegoś nowego. Z pewnością przydałoby się jeszcze więcej możliwości zakupu roznych fajnych modeli i akcesoriów oraz wprowadzenie warsztatów z gatunku "zrób to sam", ale moze kiedyś? W tym roku widoczni byli producenci drzewek i to był dobry strzał. Dla mnie Piotrków jest zdecydowanie ciekawszy od Poznania, moze m in dlatego, ze jest kameralny co robi pewien klimat.
Dziekuje za Trybunały i życzę powodzenia.

Abarth

Znany użytkownik
Reakcje
234 5 0
Ja za to byłem pierwszy raz i na chwile przejazdem na wesele, ale wystawa podobała mi sie, super impreza, wiele ciekawych rzeczy do zobaczenia i kupienia, Zlights rozłożył mnie na łopatki totalnie ;) Miło było spotkac znajomych i zamienić kilka słów :)

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.417 110 1
Pozwalam sobie na krótką opinię okiem wystawcy.
- bardzo miła i przekrojowa impreza. Jej kameralny charakter sprzyjał nawiązywaniu znajomości (na dużych imprezach po dwóch trzech zdaniach bierze się wizytówkę i biegnie dalej).
- hotel "Best Western" - fajne i niedrogie (jak na hotel tej klasy) miejsce, bardzo blisko targów z dość ciekawą kuchnią.
- w porównaniu z imprezą w Olsztynie, stanowczo mniej lokalesów. Jednak Piotrków to mniejsze miasto.
- do poprawienia "koce" na podłodze, dzięki którym można było wywinąć niezłego orła.
- problemy z wentylacją - odwiedzając chłopaków z Artiteca czy Torstena (bez 'h') ciężko było patrzeć jak się pocą. Na szczęście nasze stoisko było blisko drzwi.
Ogólna ocena 8/10

Pozdrawiam wszystkich z którymi dane mi było poznać się osobiście i zamienić choć kilka słów.

Ostatnio edytowane:
Reakcje
0 0 0
Też oceniam 8/10

Faktycznie duchota okropna była. Byłem tam w sobotę o 10.30 ( 1,5 godziny po otwarciu) i jak kupowałem "488" to już Robert jak mnie obsługiwał to mówił że mózg mu się gotuje. Poza tym faktycznie te wykładziny stwarzały niebezpieczeństwo.

Przy okazji mogłem się przekonać jak pięknym miastem jest Piotrków Trybunalski. Bardzo dobrze się czułem w tym mieście, takie pozytywne jest.

Jeśli chodzi o opinie, że za mało sklepów to nie podzielam tego zdania. Był jeden typowy - ŚM z Rybnika - ale na innych stoiskach też można było dokonać zakupów, a i przy okazji zasięgnąć informacji u źródła na temat danego modelu.

hobbysta43

Znany użytkownik
OKMK Piętrusek
Reakcje
7 0 0
W imieniu chłopaków z Oświęcimskiego Klubu Modelarzy Kolejowych "Piętrusek" dziękuję za wspólnie spędzony czas Wszystkim uczestnikom tej udanej wystawy.Miło patrzeć jak impreza z roku na rok się rozwija(y). Fajna, klimatyczna atmosfera sprzyja, że chce się do Piotrkowa wracać.Słowa uznania dla kolegów z ESMMK za ogrom pracy włożonej w przygotowanie tak dużej imprezy.
Pozdrawiam i do zobaczenia za rok.

Reakcje
1 0 0
Ja bardzo dziękuję Andrzejowi Ciieślickiemu (EFC LOKO) wraz Synem za udostępnienie miejsca na moje skromne wyroby. Imprezę uważam za super udaną. Podziękowania dla wszystkich znajomych, których spotkałem w Piotrkowie.
Pozdrawiam Rubikus.

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
7.794 138 3
Ma może ktoś zdjęcia "Byka", który stał (podobno) w gablocie przy stanowisku Elvisa? Z góry dziękuję.

spur 1

Znany użytkownik
Reakcje
1.484 2 0
Dziękuje wszystkim za miła atmosferę ,i kilka zdjęć taboru w zerówce

Załączniki

Z

Zv

Gość
Dziękuje za zajefajny klimat imprezy.
Było gorraco od słońca, rozmów, spotkań i pogaduch. Wentylacja na hali umarła ale wieczorne wycieczki po Piotrkowie studziły wystarczająco.
Noclegi w świeżutko wyremontowanych apartamentach i kuchnia z pełnym wyżywieniem - pierwsza liga!
Impreza rośnie, to dobry znak bo atrakcyjnych otwartych imprez nieklubowych z takim sponsoringiem - mało.
Udział zagranicznych Gości pokazuje rangę imprezy :) Chłopaki z Artitec'a tak posmakowali lipowych nalewek domowej produkcji z Klonownicy, że chcieli zabrać się za Luxtorpedę i wyszykować ją jako model na rano :)
Udział w imprezie Pana Tadeusz Dąbrowskiego - bezcenny. Brawo @kotebi za pomysł.
Nie będę jak przeciętny Polak malkontent i dam 10/10
Dziękuje za wspólną zabawę grupie PMM która mnie przygarnęła z Zaniemyślem. Wspólne jeżdżenie w gronie 'oszołomów" było super... zwłaszcza końcowe wyścigi Rumunami Leszka i Sebastiana :D
II miejsce dla stoiska PMM za najlepszą makietę podczas Trybunałów to wisienka na torcie.
Kilka fotek ode mnie z widokiem na wąski tor na makiecie i otoczenie :)

Załączniki

Piotr M.

Znany użytkownik
Reakcje
1.217 86 30
Maciek, cóż za błąd stylistyczno-techniczny, wg. wikipedii nalewki są w przedziale 40-45%, nie uwłaczaj moim trunkom:D
Impreza naprawdę fajna i ciekawa. Cieszę się że można było poznać tyle osób znanych głównie z forum.Jednak na następny rok, dobrze by było mieć coś swojego do pokazania tudzież pojeżdżenia ;)
Bardzo chciałem podziękować za udaną imprezę i miło spędzony czas dla Maćka i jego zwierzchniczki,ekipy z Łodzi, zwłaszcza Pawła R i Acid'a, Ranger'a i Freda, i wielu innym osobom które mogłem poznać.
Jak dożyję to za rok przyjadę ponownie:gwizd:

woprzyk

Aktywny użytkownik
OKMK Piętrusek
Reakcje
108 0 0
OKMK "Piętrusek" dziękuje raz jeszcze za wspólny udział na III Trybunałach w Piotrkowie.
Bardzo nam miło, że symulator jazdy sprawił ogromną przyjemność wszystkim odwiedzającym zarówno dorosłym jak i dzieciom, którzy mogli spróbować jazdy i poczuć się jak prawdziwi maszyniści. Dziękujemy wszystkim najmłodszym za bezkolizyjne prowadzenie składów na tzw. torcikach, które były dedykowane przede wszystkim dzieciom, aby "zaszczepić" w nich pasję pociągów i dobrej zabawy.

Dziękujemy publiczności za przyznanie nam III miejsca w kategorii Najlepsza Makieta!!!:) Doceniamy to wyróżnienie!!!

Ślicznie dziękujemy i wrzucam tutaj kilka zdjęć.
Pozdrawiam
__
Szymon Pawlica - OKMK "Piętrusek"

Załączniki