Ja również odwiedziłem Trybunały po raz pierwszy, gdyż od niedawna interesuję się modelarstwem kolejowym.
Wróciliśmy z 5-letnim synem bardzo zadowoleni. On pojeździł sobie tam gdzie mógł, a gdzie nie mógł ... to poprosił i też pojeździł - szczególne podziękowania dla kolegi od makiety N Fremo - narożnej
Fajna była także zabawa z manewrowaniem - trzeba było wagoniki ustawić w wylosowanej kolejności manewrując na trzech bocznicach.
Natomiast ja nabyłem najnowszy, czwarty numer "Modelarstwa Kolejowego" - po przejrzeniu zauważyłęm artykuł Daniela o zieleni na makiecie oraz druga część tekstu Andrzeja Harraska o sygnalizacji na makiecie.
Kupiłem także rewelacyjne moim zdaniem drzewka firmy Freon. Bardzo realistyczne i niedrogie. Średnie drzewko 7 zł, duże 10-12 zł. Dla mnie to odkrycie i z pewnością będę kupował.
No i w rewelacyjnej cenie wpadła mi w ręce SP45-100 PIKO od Świata Modeli.
A na stoisku PIKO Polska gdy moje dziecko robiło katastrofy kolejowe ja miałem czas porozmawiać. I dowiedziałem się że SP45 się wyprzedały i nie wystarczyło na rynki zagraniczne. Jesienią mają być doprodukowane bo premiera światowa została przesunięta.
Natomiast dostałem także bardziej ciekawą, ogólną informację że zapadły ważne decyzje na polski rynek i będą dwie premiery w 2016 i 2017 roku. Jedna tegoroczna - to ma być niespodzianka - której w pierwotnym planie nie było. Ciekawe co.
Pozdrawiam i gratuluję organizatorom!
PS. Pojechaliśmy oczywiście pociągiem! Kolej górą!