• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

III Trybunały Modelarstwa Kolejowego - Piotrków 2016

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Reakcje
25.422 387 20
Impreza świetna. Koledzy z Piotrkowa naprawdę włożyli sporo pracy. Hala rzeczywiście nie za duża, ale... Organizacja bardzo dobra. Oprócz klubów modelarskich przyjechało sporo sklepów, oraz kilku modelarzy z Niemiec. Byłem pierwszy raz, ale jestem pod wrażeniem. Gratuluję.
A teraz parę fotek ode mnie. Co prawda tym razem nie za dużo, bo warunki oświetleniowe były, mówiąc delikatnie, niezbyt przyjazne fotografowaniu. Ale nie ma co gadać...

IMG_2090.jpg IMG_2092.jpg IMG_2093.jpg IMG_2094.jpg IMG_2095.jpg IMG_2096.jpg IMG_2097.jpg IMG_2098.jpg IMG_2158.jpg IMG_2160.jpg IMG_2161.jpg IMG_2102.jpg IMG_2103.jpg IMG_2105.jpg IMG_2106.jpg

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.198 508 29
Tam nie ma żadnej wentylacji poza naturalną w postaci otwartych drzwi i okien. Jedynym wyjściem wydają się być przenośne wiatraki.
Gwoli ścisłości, otwarte drzwi i okna to też wentylacja, tzw.naturalna, więc była, tylko do bani.
W przypadku hali w Piotrkowie powinna być wspomagana mechanicznie, aby zapewnić stosowną ilość wymian powietrza w pomieszczeniu, według norm uwzględniających temperatury, otoczenia i wnętrza, ilość osób w nim przebywających i coś tam jeszcze czego sobie nie mogę przypomnieć.
Przepraszam za OT.;)

Reakcje
3 0 1
Witam.

Teraz kilka moich filmów z III Piotrkowskich Trybunałów.

1. HAZERO

2. KMK Radomiak

3. Ogłoszenie wyników konkursu.

4. Frantz Rittig.

5. PMM H0.

Ostatnio edytowane:

corwin

Administrator
Zespół forum
Reakcje
318 2 3
Ja byłem pierwszy raz i tylko na chwilę, ale może dzięki tej małej ilości miejsca i zagęszczeniu klimat imprezy podobał mi się bardziej niż Salon Hobby. Nie było zadęcia, podziałów na lepszych i gorszych. Szkoda, że kilku wystawców nie dojechało, albo byłem o złej porze - bo chciałem coś kupić od Robo i odwiedzić Zbyszka Klubę. Ale była cała rzesza znajomych i nieznajomych twarzy i czuć było klimat modelarstwa. Brawa dla wystawców i odwiedzających.

zember

Aktywny użytkownik
Reakcje
39 0 0
Ja również odwiedziłem Trybunały po raz pierwszy, gdyż od niedawna interesuję się modelarstwem kolejowym.
Wróciliśmy z 5-letnim synem bardzo zadowoleni. On pojeździł sobie tam gdzie mógł, a gdzie nie mógł ... to poprosił i też pojeździł - szczególne podziękowania dla kolegi od makiety N Fremo - narożnej :)
Fajna była także zabawa z manewrowaniem - trzeba było wagoniki ustawić w wylosowanej kolejności manewrując na trzech bocznicach.

Natomiast ja nabyłem najnowszy, czwarty numer "Modelarstwa Kolejowego" - po przejrzeniu zauważyłęm artykuł Daniela o zieleni na makiecie oraz druga część tekstu Andrzeja Harraska o sygnalizacji na makiecie.
Kupiłem także rewelacyjne moim zdaniem drzewka firmy Freon. Bardzo realistyczne i niedrogie. Średnie drzewko 7 zł, duże 10-12 zł. Dla mnie to odkrycie i z pewnością będę kupował.
No i w rewelacyjnej cenie wpadła mi w ręce SP45-100 PIKO od Świata Modeli.

A na stoisku PIKO Polska gdy moje dziecko robiło katastrofy kolejowe ja miałem czas porozmawiać. I dowiedziałem się że SP45 się wyprzedały i nie wystarczyło na rynki zagraniczne. Jesienią mają być doprodukowane bo premiera światowa została przesunięta.
Natomiast dostałem także bardziej ciekawą, ogólną informację że zapadły ważne decyzje na polski rynek i będą dwie premiery w 2016 i 2017 roku. Jedna tegoroczna - to ma być niespodzianka - której w pierwotnym planie nie było. Ciekawe co.

Pozdrawiam i gratuluję organizatorom!

PS. Pojechaliśmy oczywiście pociągiem! Kolej górą! :)

Ostatnio edytowane:
Reakcje
3 0 1
No to dalsza część filmików:

6. Makieta skala "0".

7. Rainer Tielke skala "Z", pierwsze miejsce w konkursie.

8. Artitec.

9. Elvis Model.

10. Wolf-Ullrich Malm - LUBECK - skala "Z".

Ostatnio edytowane:

voytecki

Aktywny użytkownik
Reakcje
52 0 5
Ja również odwiedziłem Trybunały po raz pierwszy, gdyż od niedawna interesuję się modelarstwem kolejowym.
Wróciliśmy z 5-letnim synem bardzo zadowoleni. On pojeździł sobie tam gdzie mógł, a gdzie nie mógł ... to poprosił i też pojeździł - szczególne podziękowania dla kolegi od makiety N Fremo - narożnej :)
Fajna była także zabawa z manewrowaniem - trzeba było wagoniki ustawić w wylosowanej kolejności manewrując na trzech bocznicach.

Natomiast ja nabyłem najnowszy, czwarty numer "Modelarstwa Kolejowego" - po przejrzeniu zauważyłęm artykuł Daniela o zieleni na makiecie oraz druga część tekstu Andrzeja Harraska o sygnalizacji na makiecie.
Kupiłem także rewelacyjne moim zdaniem drzewka firmy Freon. Bardzo realistyczne i niedrogie. Średnie drzewko 7 zł, duże 10-12 zł. Dla mnie to odkrycie i z pewnością będę kupował.
No i w rewelacyjnej cenie wpadła mi w ręce SP45-100 PIKO od Świata Modeli.

A na stoisku PIKO Polska gdy moje dziecko robiło katastrofy kolejowe ja miałem czas porozmawiać. I dowiedziałem się że SP45 się wyprzedały i nie wystarczyło na rynki zagraniczne. Jesienią mają być doprodukowane bo premiera światowa została przesunięta.
Natomiast dostałem także bardziej ciekawą, ogólną informację że zapadły ważne decyzje na polski rynek i będą dwie premiery w 2016 i 2017 roku. Jedna tegoroczna - to ma być niespodzianka - której w pierwotnym planie nie było. Ciekawe co.

Pozdrawiam i gratuluję organizatorom!

PS. Pojechaliśmy oczywiście pociągiem! Kolej górą! :)
SU45-100 ;)

piterson

Znany użytkownik
Reakcje
61 0 0
Drodzy

Pozwolę sobie napisać kilka słów w imieniu Organizatorów. III Trybunały dobiegły końca. Dwa dni świetnej zabawy, wielu ciekawych rozmów i doświadczeń, poprzedzone dniem ciężkich przygotowań:). Jako Organizatorzy dziękujemy Wszystkim, którzy byli z nami przez ten czas bo dzięki Wam istnieją Trybunały, dziękujemy także tym Wszystkim, którzy tak licznie nas odwiedzili - dla Was Trybunały powstają. Jesteśmy przekonani, iż każdy znalazł coś dla siebie:) Dziękujemy za wszystkie pozytywne informacje, które usłyszeliśmy od Was lub przeczytaliśmy na forum. Wszelkie sugestie bierzemy sobie do serca. Przepraszamy za jakiekolwiek wpadki lub niedociągnięcia, które mogły się pojawić niezależnie od nas albo z naszej strony, ale uczymy się i zadbamy o to, aby IV Trybunały były jeszcze lepsze:)

Pozdrawiamy i do zobaczenia w przyszłym roku:)

Stowarzyszenie ESMMK

Ostatnio edytowane:

map69

Znany użytkownik
Reakcje
95 0 0
To jeszcze kilka fotografii ode mnie, z ogromnymi podziękowaniami dla organizatorów oraz wystawców. Było naprawdę świetnie :).
Szczególne podziękowania dla osób obsługujących symulator oraz makiety dla najmłodszych.
Byłem z dziećmi w sobotę od samego rana i po 7 godzinach nie mogłem ich wyciągnąć do domu!
P1050892_1.JPG P1050908_1.JPG P1050926_1.JPG P1050957_1.JPG P1050966_1.JPG P1060009_1.JPG P1060030_1.JPG P1060050_1.JPG P1060075_1.JPG P1060088_1.JPG P1060093_1.JPG P1060147_1.JPG P1060162_1.JPG P1060168_1.JPG P1060176_1.JPG P1060183_1.JPG

Ostatnio edytowane:

zdeniu

Znany użytkownik
Reakcje
430 13 17
Pierwszy raz byłem i napewno nie ostatni.
Klimatyczna impreza i ludzie jakby bardziej życzliwi, przynajmniej Ci których udało mi się poznać.
Dziękuję za miły wieczór na starym rynku oraz za możliwość zabawy na makiecie @Arti2811 .
Pozdrawiam ;)