• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Iława - XIV Ogólnopolska wystawa makiet kolejowych 8-9 lipca 2023

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.805 53 2
Czy teń "Budyń" vel "Czekolada" Przewozów Regionalnych to jakaś nowość Piko???:love:
Czy to tylko jako ozdoba gabloty?:mad:

old_jawa

Znany użytkownik
Reakcje
1.790 62 1
Czy teń "Budyń" vel "Czekolada" Przewozów Regionalnych to jakaś nowość Piko???:love:
Czy to tylko jako ozdoba gabloty?:mad:
Sądzę, że to ozdoba gabloty tak jak kilka innych "archiwalnych" modeli w gablotach od PIKO prezentowanych na różnych imprezach ale nuż nas zaskoczy producent (jak z SU45 PR) i wypuści ponownie EU07 "czekoladę"? ;)

przemas22223

Aktywny użytkownik
Reakcje
135 16 3
old_jawa

Może Piko ma w planach wydanie siódemki tzw " Czekoladki " z innym numer inwentarzowym po za katalogiem.
Przecież były takie przypadki że Piko wydało model po za katalogiem z tego co pamiętam.
Czas pokaże co będzie.

A może być tak, że może wyjść set z siódemką taki jak był kiedyś piętrowe Przewozy Regionalne z SM42-593.
Przypomnę że Piko wydało model SM42-593 bez wagonów, później wydali jako set z wagonami i z torowiskiem.

Ty42-89

Znany użytkownik
Reakcje
1.884 15 1
Byłem nieplanowo, po prostu jak wsiadałem o 7 rano do samochodu to nie myślałem, że wyląduję w Iławie :) Pojechałem tam w sumie kupić dwa modele wagonów a przy okazji wpadł mi spychacz gąsiennicowy na moje zwałowisko. Przyznam jednak szczerze, że ta makieta modułowa była bardzo uboga. W większości sam szlak dwutorowy. Nie żałowałem nawet, że nie zabrałem ze sobą sprzętu do nagrywania video. Nasze, śląsko - zagłębiowskie pokazy makiet są jednak dużo bardziej ciekawe.

maciekk

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
1.508 10 0
Weekend spędzony w Iławie, uważam za udany, doborowe towarzystwo to podstawa tej imprezy. Gratulacje dla organizatorów. :)

Z makiet nie było nic nowego co by szczególnie przykuło moją uwagę… poniżej wstawiam 3 fotki które zrobiłem podczas całej wystawy.
IMG_5950.jpeg
IMG_5952.jpeg
IMG_5951.jpeg