• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Impreza HOBBY 2024 - Poznań - 26-27.10.2024

rprail

Znany użytkownik
Reakcje
1.334 58 1
W porównaniu z zeszłym rokiem było trochę słabiej. Duży plus dla SM za profesjonalne stoisko, Robo za wyprzedażowe ceny niektórych wagonów. Minus dla PIKO za totalną olewkę w postaci braku oficjalnego przedstawiciela na Polskę i dla takiego starszego pana handlującego używkami, chcącego sprzedać mi stary używany wagonik dwuosiowy ROCO DR w połamanym pudełku za 250zł. Chociaż w sumie to mnie najbardziej rozbawiło:D

Młodzikowski

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
4.798 32 0
Sobotę na Hobby spędziłem na zwiedzaniu prezentowanych makiet i modeli. Ale generalnie zależało mi na odnowieniu starych znajomości z osobami z którymi w "zamierzchłej przeszłości" wspólnie się "bawiłem" ... ;) Los się do mnie uśmiechnął i udało mi się spotkać "starą gwardię" ... Mam nadzieję, że za rok będę już pełnoprawnym uczestnikiem imprezy.

I jeszcze specjalne podziękowania dla Roberta i współpracownika z Schlesienmodelle (oby zrealizował swoje plany ... :) ).

Załączniki

Krocik TV

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.008 8 0
Tak jak kolega @Kamilb pisze, porównując zeszłoroczną imprezę z tego roczną to bida. Byłem dzisiaj i troszkę się zawiodłem, wiem że to targi Hobby, nie wiem o co chodzi o część samochodową, nie chciało mi się iść do sekcji RC, ale kolega @mafo był z kolegami i makietą tak jak rok temu. Moim zdaniem nie musi być rozłożona duża makieta modułowa, gdzie musiałby być ruch nie planowy tylko u uciesze gawiedzi tak na samochodówce. Nawet poznański PKMK nie wystawił swojego Międzychodzia. Była co prawda super realistyczna makieta holenderskiego portu. Furorę robiła szkoła maszynistów kolegi Michała @bstok70 .