Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Co do gołej kabiny , to nie miałem pomysłu co do grafiki. Lepiej mi wychodzi jak mam do zrobienia coś rzeczywistego. Ale mam już zamysł aby zrobić taki sam zestaw niemieckiego przewoźnika Fahrenkotter.
Tzn będzie parę zestawów tego przewoźnika. A to mały zwiastun
Kabiny zazwyczaj maluję lakierem samochodowym lub , jak w tym przypadku błyszczącym akrylem. Na lakier błyszczący kładę kalkę i nie pryskam niczym więcej. Inaczej jest jak kolor np. naczepy ma być w macie lub półmacie. Wtedy pod kalkę daje lakier bezbarwny błyszczący a na kalkę odpowiednio pół albo cały mat.
Wykonanie jak zwykle na światowym poziomie. W tym zestawieniu bardziej podoba mi się MP4, pewnie przez większą ilość detali. Szczególnie zainteresowała mnie cała instalacja klimatyzacji postojowej.
To co Ty tutaj prezentujesz podchodzi już pod dzieła, a nie modele. To obok Damy z gronostajem u Czartoryskich powinno stać! Dbałość o detale jak zawsze na najwyższym poziomie i to u Ciebie strasznie lubię. A o tym co wyprawiasz z blaszkami to przechodzi ludzkie pojęcie i naprawdę nie wiem już jak to skomplementować. Po raz kolejny szacunek i jedyne co bym tu zmienił to... częściej coś pokazuj
Tyle Cię nie było i już myślałem, że focha strzeliłeś a tu wpadłeś na forum jak bomba. Tabor Fehrenkottera zawsze mi się podobał, a sposób w jaki Ty go wykonałeś podchodzi już pod sztukę, jak to Piotr stwierdził.
Jak zwykle nie nie dajesz nic napisać oprócz ah , modele super jak zwylke . Dla mnie super że są to modele jakich nie robią seryjni producenci tylko się zatrzymali na zestawach ciągnik + chłodnia , firana .
Mimo długich przerw nie Jarek nie schodzi ze swojego już dawno obranego kursu z najwyższym poziomem modelarskim.
Rzeczywiście instalacja do klimy w Actrosie to doskonały pomysł na detal. Zdradź jak zrobiłeś tak cienką "rurkę" od zasobnika?