• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Impreza Gliwice – MINIATUROWA POLSKA – Świat wokół kolei – 26-27 września 2020 r.

robusbedzio

Aktywny użytkownik
Reakcje
84 3 0
Wielkie najszczersze słowa uznania dla wszystkich pozytywnych zapaleńców, za to, że jesteście, że Wam się chce. Cóż, ja tylko mogę żałować, że praca i rytm codzienności każe mi oglądać takie imprezy tylko tu. Lata lecą, czasu nie przybywa, a człowiek wiecznie nie może spełnić marzeń ..., ale może w tym rzecz.

Brejlovec

Moderator Działu Imprezy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
SMK Katowice
Reakcje
987 16 0
Jeszcze parę zdjęć.
nd1.JPG

Klecza Górna.
nd2.JPG

Jeszcze raz.
nd3.JPG

Również znany z poprzedniego roku Nowy Wirek.
nd4.JPG

nd5.JPG

Szadek.
nd8.JPG

Odejście linii bocznej za Szadkiem.
nd6.JPG

I dokąd prowadził.
nd7.JPG

nd8.JPG

Na koniec jeszcze Orlenowskie "beczki".
beczki.JPG

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.914 388 20
Na spotkaniu w Gliwicach odbyła się premiera nowego modelu samochodu w skali H0. Jest to Star 660 z zabudową warsztatową. Można zobaczyć go w nowościach w części samochodowej KLIK.

fazer0001

Aktywny użytkownik
eSeMka
Reakcje
153 7 2
Już z powrotem w Warszawie, impreza jak zwykle udana. Gratulacje dla organizatorów. Ja zaliczyłem swój debiut jako Dyżurny Ruchu na stacji Tychy, specjalne podziękowania dla @Dominik ’a za jednominutowe szkolenie z obsługi, zarówno szkolenie jak i sama obsługa przeszła bezproblemowo.
Zaczynamy, Odjazd.
Zobacz załącznik 757570 Zobacz załącznik 757571 Zobacz załącznik 757572 Zobacz załącznik 757573 Zobacz załącznik 757574 Zobacz załącznik 757575 Zobacz załącznik 757576 Zobacz załącznik 757577 Zobacz załącznik 757578 Zobacz załącznik 757579 Zobacz załącznik 757580 Zobacz załącznik 757581 Zobacz załącznik 757582 Zobacz załącznik 757583 Zobacz załącznik 757584 Zobacz załącznik 757585
Leszku powinieneś w przyszłości zadbać o rezydentów parowozowni, bo gdyby nie moje 3-szt. to było by tam bardzo ponuro :(
(dotyczy zdjęć parowozowni na stacji Podgórki)

Ostatnio edytowane:

Pyrus86

Znany użytkownik
SMK Katowice
Reakcje
1.232 0 0

robertmuszka

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0e
Reakcje
4.517 175 19
Rozumiem, ze filmik nagrywali panowie w koszulkach o kolorze słońca.
Jedna uwaga do Waszej zabawy, bo niestety, to nie była jazda maszynisty, a niestety zabawa dzieci mających po kilka lat.
Makieta to nie jest miejsce, gdzie stawiamy wagonik, gdzie popadnie, jeśli na jakimś terenie jest trawnik, to nie jest to miejsce do stawiania wagonika, jeśli jest semafor, a na nim jest sygnał STOP, to on tyczy się każdego pojazdu przed semaforem.
Swoja droga wagon motorowy jest własnością Janusza Borowicza z Bydgoskiego Klubu Modelarskiego. Model z blaszek.

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:

Merlin

Moderator Grupy BGM
Zespół forum
BGM
H0e
Reakcje
1.798 3 0
Zawsze podobały mi się ruchome makiety z samochodami, natomiast ciekawi mnie czy niema patentu/rozwiązania które spowolni ich przejazd na zakrętach/rondach itp.?

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.914 388 20
natomiast ciekawi mnie czy niema patentu/rozwiązania które spowolni ich przejazd na zakrętach/rondach itp.?
W systemie analogowym Faller Car System, chyba nie ma. Piszę chyba, bo nie mam pewności. Ja jeszcze nie znalazłem takiego rozwiązania.
Te samochody mają autonomiczny napęd i nie mają sterowania tak jak lokomotywy. Takie sterowanie z regulacją prędkości umożliwia system RC.