Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
A masz fotke gdzie wyrażnie widać trzy rury? Bo na tych z ostatniego postu albo widok zasłania i nie wiadomo albo widać dwie. Bo też nnie zainteresowało po co ew. druga rura zasilająca.
OK. A już myslałem, że zobaczyłem coś wyjątkowego.
Akurat na tym parowozie, na którym się chyba najmocniej wzorowałeś, instalacja jest klasyczna. Rura zasilająca idzie z budki i wchodzi tak jak zamodelowałeś. Ale rura wylotowa pary wychodzi tak jak napisałem wyżej - spod "nosa" generatora. Dalej robi kilka zakrętów i zapewne idzie pionowo do góry wzdłuż komina, a nie w dół na drugą stronę kotła. Twoja "druga" i "trzecia" rura to ta sama rura wylotowa, tylko tak dziwnie powyginana.
Z innych rzeczy - te mosiężne rurki to odwodnienie turbiny generatora. I na pewno nie wchodzi do dymnicy, tylko idzie gdzieś w dół. Natomiast rurka wchodząca do dymnicy to zapewne dmuchawka.