No i nadeszło pierwsze wkurzenie na Dea!
Nr.3
Dostajemy lampę przeciwmgielną przednią, lewy klosz pozycje/kierunkowskazy i oponę. O ile jeszcze opona jest bardzo ładnie i starannie zrobiona, o tyle lampa przeciwmgielna to jakieś poprostu kpiny!
Dioda oświetleniowa jest nadrukowana na płytkę elektroniczną, do której dolutowane są kable.
Problem polega na tym, że płytka jest... zielona! Nic nie dodali żeby ją przymaskować i strasznie prześwituje przez klosz.
Po przymiarce klosza wygląda to tak:
Próbowałem coś z tym zrobić.
1. Opcja, okleiłem płytkę taśmą chromowaną.
Jest lepiej, ale wciąż nie najlepiej...
2. Opcja. Dodatkowo zmatowiłem lekko od środka klosz, matową taśmą. Tak to wygląda ostatecznie i chyba tak to już zostawię... bo skończyły mi się już pomysły.
Jest jeszcze kolejna kiepska wiadomość... wydawca NIE PRZEWIDZIAŁ oświetlenia lamp świateł pozycyjnych! Dla mnie jest to jakieś grube nieporozumienie, bo chcąc w oryginale włączyć którekolwiek światła (mijania, drogowe, czy same przeciwmgłowe przednie - bo i taka była możliwość) zawsze palą się lampy pozycyjne z przodu. W związku z tym, albo pozostaje przeróbka instalacji, albo nie włączanie oświetlenia w modelu przy kimkolwiek, kto widział oryginał na oczy. Ogólnie... jestem zawiedziony tym 3-cim numerem.