• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

FSO Polonez w 1:8

Tom

Użytkownik
Reakcje
2 0 0
Pomyślałem o tym Polonezie jak tylko pojawiły się pierwsze informacje, jednak 125 numerów po szybkiej analizie to wyjdzie jak dla mnie za duża kwota...
Dla osób zainteresowanych
Oferta Standardowa 4,99 + 14,99 + 123x 29,99 = 3.708,75 zł miesięcznie 119,96zł
Oferta Premium 4,99 + 14,99 + 123x 34,99 = 4.323,75 zł miesięcznie 139,96zł
różnica pomiędzy w/w opcjami: za gablotę i parę gadżetów dodatkowo 615zł...
Oczywiście jeżeli kogoś stać na taki wydatek to fajnie zbudować i posiadać taki model w kolekcji,
Na pewno będą chętni jednak wydaje mi się, że gdyby Dea zrobiła lepszą ofertę ( np +/- 2.000zł ) to nie jeden z Nas, tak jak ja dodatkowo by się zdecydował...
pozdrawiam

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
397 37 5
Ja Warszawy i Malucha nie budowałem ale tego Poloneza zbuduję sobie na pewno :) Choć cena "końcowa" nie jest moze mała, ale tak jak pisał @Irokez46 jest rozłożona na raty, więc tak bardzo nie zaboli ;)

KAROLeski2

Aktywny użytkownik
Reakcje
274 3 1
Panowie... nie oszukujmy się, całościowo wychodzi drogo i sam się długo zastanawiałem przed skręcaniem malucha czy warto...
Powiem tak. To wciąga... wiem co mówię! Dodatkowo pobudza kreatywność... Ileż to smsów wymieniliśmy z Irokezem w stylu "doróbmy kluczyki do stacyjki" "robię wykladzinę bagażnika chcesz i ty?" "Dorwałem materiał na koce, mam i dla Ciebie", "zamówilem patelnie na alie... mam i dla Ciebie" "wydrukuj gdzieś mapy" itd...i co najważniejsze daje mnóstwo, mnóstwo radości...
Nawet moje kochane kobiety w domu dołączyły do zabawy z budową malucha.
Żona przeglądając alliexpress od czasu do czasu coś do malucha nam znajduje, starsza córka zajęła się aranżacją wnętrza przyczepy, a młodsza pomaga wkrecać śrubki :)

U mnie zaczęło się od Malucha, wkręciłem się mimo że wychodzi "drogo". W między czasie kupiłem i skręciłem Warszawę M-20, obecnie z Irokezem budujemy Wołgi... i czekam z niecierpliwością na Poloneza!
Już mam na niego pomysł :)

...i mimo, że drogo, wcale nie mam dość :)

erhaim

Nowy użytkownik
Reakcje
26 0 0
Panie i Panowie, Polonez 1500 to dla wielu z nas kultowe auto... pamiętam, jak udało się kupić przejściówkę (rok chyba 1989). Pierwsze testy i magiczna prędkość ponad "sto siedemdziesiąt coś". To była magia. Po Maluszku szatan na czterech kołach...
Natomiast do tematu ponad 3kPLN sporo i nie sporo. Liczą na sentyment - ostatnie Polskie auto z Żerania...

Szczerze to jestem rozdarty... Serce mówi kupuję, Rozum cena... :ostrozny:

tommkis

Nowy użytkownik
Reakcje
2 0 0
Warszawę złożyłem maluszka kończymy no i Polonez. Ciągnie mnie żeby Kupić. Ale trochę przeginają. 615 zł trzeba dołożyć żeby dostać apteczkę , lewarek , gaśnicę i narzędzia. Jednak rozum podpowiada żeby poczekać na Fiata 125p lub Syrenę 105 . Ale przyznam że fajnie się Polonezik zapowiada.

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
12.528 49 0
Mówicie że drogo wychodzi za Poloneza? Owszem trochę z ceną Dea pojechało a jeszcze bardziej z ilością numerów. Wszystko można było zamknąć w 100 numerach tak jak M20.
Dziś znalazłem zapowiedź Willysa z Hachette. Tutaj jest dopiero przegięcie. Ma być 140 numerów w prenumeracie od numeru 3-go 35zł. Cena za taki model to już głupota i nie ważne że ma mieć przyczepę i armatkę. Tak więc sorry, ale wole zostać przy modelu wyprodukowanym tylko na polski rynek niż kupować model Jeepa, którego firma może sprzedać na całym świecie a mimo to cenę wy...li w kosmos.
https://jeepwillys-kolekcja.pl/

Martino

Znany użytkownik
Reakcje
490 8 0
Fakt, ceny konkretne dają i na tym zarabiają i to nie mało wiedząc, że i tak wielu miłośników kolekcjonerów się zdecyduje.
Mnie akurat Polonez nie interesuje aż tak bardzo więc poczekam na innego klasyka. Gdyby wypuścili kiedyś Jelcza, Stara albo Ikarusa...

tommkis

Nowy użytkownik
Reakcje
2 0 0
Masz rację. Jeep to już przegięcie na maxa !!! Zresztą Polczan jest ładniejszy. Ale jak tak DeAgostini będzie podnosić cenę to Syrena czy Fiat 125p będzie jeszcze droższy i 150 numerów walną :) . Póki co kupiłem w kiosku 1 numer i bije się z myślami ;-)

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
12.528 49 0
Spotkałem się dziś z Karolem. On miał kilka gratów dla mnie a ja dla niego. Otworzyliśmy na raz plecaki a w obu pierwszy numer Poloneza.:ROFL: Mają zamówiona prenumeratę, ale już trzeba było kupić pierwszy numer w kiosku.:ROFL:

KAROLeski2

Aktywny użytkownik
Reakcje
274 3 1
O proszę... a ze mnie się śmiał, że sraczka dopadła hehe :)
Ledwo do domu wszedł, kurtki i butów nie zdążył zdjąć, a już za śrubokręty złapał żeby Poldka skręcać :)
Ja zauważyłem coś jeszcze...
Pod lampy pozycyjne i kierunki są wywiercone dość grube otwory, jakby na diody. Być może światła pozycyjne jednak będą świeciły właściwie, a nie jak na filmie reklamowym.
Pożyjemy zobaczymy...