• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

"Frania" i inne cuda PRL-u w skali 1:87

OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.418 110 1
Pokazywałem prezentacje wirtualne - teraz czas na konkrety:

Scenka pierwsza - po wymianie zdań - krew jeszcze czerwona a nie poczerniała, bo temat jest świeży:cenzura:
Cholerne widły zrobiłem pręcika karbonowego i trawionki - Oświadczam, że w tym roku są to moje ostatnie widły:podstepny:
IMG_5127.JPG
IMG_5129.JPG
IMG_5130.JPG

Scenka druga z zamówionych. Płyty od Hugwy mam za duże, więc jedną przyciąłem skalpelem do wymiaru zamówionego przez klienta.
IMG_5132.JPG
IMG_5133.JPG
IMG_5134.JPG

I na koniec ostatnia figurka którą dziś skończyłem. Kolega z forum prosił o skan i wydruk swojej osoby w stroju służbowym - i tak powstał zakonnik, który został zamówiony w dwóch egzemplarzach.
Niedługo pokażę przydrożną kapliczkę nad którą pracuję, więc zakonnik będzie jak znalazł:)
IMG_5122.JPG
IMG_5123.JPG
IMG_5125.JPG

- Czy myśmy się już gdzieś nie widzieli?
IMG_5136.JPG

I na koniec, nie byłbym sobą, gdybym nie ustawił swojej scenki:)
- Myślę synu, że w tej chwili bardziej ci prawnik potrzebny...
Kurtyna:)
IMG_5131.JPG

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.418 110 1
Tak jak ci pisałem wygląda to tak jak by te figurki sam Michał Anioł dłutem haratał. Jak bójka i majster trafią na swoje miejsce to zobaczysz jakie moje głupie błędy będą tuszowały
Koniecznie fotki poproszę... I jak dla mnie możesz robić więcej błędów;), bo muszę przyznać, że to cholerna frajda była robić takie nietypowe i jednorazowe tematy:)
Właśnie miałem zapytać, skąd go Adam znasz?
Znajomość z forum kolejowego;)
Dziurki Adam, dziurki po widłach jeszcze! ;):LOL: Piękna robota !(y)
Ten co wygrał trzyma się za rękę, bo ma ją zranioną. Jutro może jak będę w pracowni to jeszcze jakąś fotkę trzasnę, bo rzeczywiście z tego kąta nie widać krwawiącego przedramienia.