• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

"Frania" i inne cuda PRL-u w skali 1:87

Mafia

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0e
KSK Wrocław
Reakcje
1.600 19 0
W międzyczasie, w chwilach odpoczynku od większych projektów robię sobie drobiazgi takie jak ten z fotki poniżej.
O, taki kogut już od dawna mi się marzył, co najmniej dwa auta sobie kupiłem z myślą pod przyszłe taryfy: Ładę i Wołgę M24 oczywiście :). Cięgle jednak czau brakło, mam nadzieję, że kogut "Taxi" pojawi się w ofercie :)

OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.423 110 1
Ogłoszenie:
Panowie,
Wszystkich oczekujących na modele Wózków, Os, figurek i innych drobiazgów, chciałbym prosić jeszcze o chwilę cierpliwości. Poza zamówieniami stoczniowymi zaczynam produkcję Fiata i jak tylko dopnę ostatnie dwa elementy układanki wróci mój normalny tryb realizacji zamówień.

Więcej informacji o Fiacie w moim wątku warsztatowym KLIK

Liczę na Wasze zrozumienie, na którym się jeszcze nigdy nie zawiodłem:)(y)

Pozdrawiam wszystkich
Adam

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
27.862 390 20
Ogłoszenie:
Panowie,
Wszystkich oczekujących na modele Wózków, Os, figurek i innych drobiazgów, chciałbym prosić jeszcze o chwilę cierpliwości. Poza zamówieniami stoczniowymi zaczynam produkcję Fiata i jak tylko dopnę ostatnie dwa elementy układanki wróci mój normalny tryb realizacji zamówień.

Więcej informacji o Fiacie w moim wątku warsztatowym KLIK

Liczę na Wasze zrozumienie, na którym się jeszcze nigdy nie zawiodłem:)(y)

Pozdrawiam wszystkich
Adam
Aktyw naszej organizacji partyjnej z bólem przyjął taką wiadomość, ale liczymy na szybką realizację zamówień Fiatów, bo to priorytetowa inicjatywa dla naszego społeczeństwa. Zmotoryzowanie świata makietowego to wielki projekt i realizacja pozostałych zamierzeń musi zejść na dalszy plan. ;)

OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.423 110 1
W wątku PRLowskim chwilowo nic się nie dzieje, ale to tylko pozory. Za chwilę pokażę kolejną nowość. Natomiast osoby zainteresowane tym co dzieje się w FSO zapraszam do wątku warsztatowego - KLIK
IMG_3562.JPG

OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.423 110 1
Wieki temu zapowiadałem ten model. I wczoraj wchodzę na Fejsa (bo założyłem już sobie konto - chyba jako ostatni człowiek na ziemi;)) i czytam, że Sławek @fazer0001 szuka Dzika. A ja go właśnie wczoraj kończyłem na warsztacie. No i oto dziś w karcie kuchnia poleca - dziczyznę w sosie własnym:cool:
Kierownicę można skręcać. Dla wszystkich, którzy będą chcieli zarzucić mi że zrobiłem zbyt grubą ramę, przypominam, że jest to model do ustawiania na makietach a nie jedynie do oglądania. Pewne elementy są przeskalowane, by się zwyczajnie nie pourywały w trakcie zabawy:)

Model zrobiłem celowo jako dość spracowany. Carmin Red od Vallejo, na to washe AK i pigmenty. Cięgna i układ kierowniczy to struny gitarowe klejone klejem CA. Szczerze mówiąc najchętniej sam bym polubił własny post, bo na żywo modelik jest naprawdę śliczniusi:love:
IMG_3579.JPG
IMG_3580.JPG
IMG_3582.JPG

Oczywiście nie byłbym sobą, gdybym nie zaaranżował kilku scenek. Dziki głownie miały służyć w leśnictwie, ale realia były takie, że używano ich także w sadownictwie i ogrodnictwie. W Warszawie przy dość często widziało się Dziki przy pracach związanych z kultywacją terenów zielonych.
IMG_3570.JPG
IMG_3571.JPG
IMG_3572.JPG
IMG_3573.JPG
IMG_3578.JPG
IMG_3583.JPG
IMG_3584.JPG

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
6.634 146 0
wchodzę na Fejsa (bo założyłem już sobie konto - chyba jako ostatni człowiek na ziemi;)) i
Nie bądź taki pewny ;) Jam jest ten ostatni prawyisprawiedliwy :p
W Warszawie przy dość często widziało się Dziki przy pracach związanych z kultywacją terenów zielonych
Kurcze, już zapomniałem jak to wyglądało. . Tylko ja kojarzę jakiś element w kolorze kremowym/beżowym? A może to inny wynalazek? Taki co kosiarkę do trawy można było zrobić w 5 minut?

OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.423 110 1
@Misiek
Dzik działał podobnie jak normalny ciągnik. W zależności co się przypięło do przegubowego zaczepu takie prace można było wykonywać.
W załączeniu dodałem fotki Ursusa 308, ale Dziczysko to była w zasadzie bliźniacza konstrukcja.

Załączniki

Adamzalesie

Znany użytkownik
Reakcje
284 45 10
Wieki temu zapowiadałem ten model. I wczoraj wchodzę na Fejsa (bo założyłem już sobie konto - chyba jako ostatni człowiek na ziemi;)) i czytam, że Sławek @fazer0001 szuka Dzika. A ja go właśnie wczoraj kończyłem na warsztacie. No i oto dziś w karcie kuchnia poleca - dziczyznę w sosie własnym:cool:
Kierownicę można skręcać. Dla wszystkich, którzy będą chcieli zarzucić mi że zrobiłem zbyt grubą ramę, przypominam, że jest to model do ustawiania na makietach a nie jedynie do oglądania. Pewne elementy są przeskalowane, by się zwyczajnie nie pourywały w trakcie zabawy:)

Model zrobiłem celowo jako dość spracowany. Carmin Red od Vallejo, na to washe AK i pigmenty. Cięgna i układ kierowniczy to struny gitarowe klejone klejem CA. Szczerze mówiąc najchętniej sam bym polubił własny post, bo na żywo modelik jest naprawdę śliczniusi:love:

Oczywiście nie byłbym sobą, gdybym nie zaaranżował kilku scenek. Dziki głownie miały służyć w leśnictwie, ale realia były takie, że używano ich także w sadownictwie i ogrodnictwie. W Warszawie przy dość często widziało się Dziki przy pracach związanych z kultywacją terenów zielonych
Adaś biere jednego, kuźwa. Jutro bede dzwonił.:)

OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.423 110 1
Panowie, dzięki za uznanie. Tak jak pisał @Brodagaz felgi idą do poprawy (jest jeszcze jeden głupi błąd, który mi się wkradł ale i z nim sobie poradzę). Z założenia były elementem tymczasowym. Ale normalnie od paru dni byłem jak 5cio letnia dziewczynka czekająca kiedy będzie mogła wreszcie otworzyć prezent urodzinowy. Już nie mogłem się doczekać jak jak to będzie wyglądać pomalowane na kołach:) Jak tylko poprawię co trzeba wrzucę informację o cenie i dostępności.