Wieki temu zapowiadałem ten model. I wczoraj wchodzę na Fejsa (bo założyłem już sobie konto - chyba jako ostatni człowiek na ziemi

) i czytam, że Sławek
@fazer0001 szuka Dzika. A ja go właśnie wczoraj kończyłem na warsztacie. No i oto dziś w karcie kuchnia poleca - dziczyznę w sosie własnym

Kierownicę można skręcać. Dla wszystkich, którzy będą chcieli zarzucić mi że zrobiłem zbyt grubą ramę, przypominam, że jest to model do ustawiania na makietach a nie jedynie do oglądania. Pewne elementy są przeskalowane, by się zwyczajnie nie pourywały w trakcie zabawy
Model zrobiłem celowo jako dość spracowany. Carmin Red od Vallejo, na to washe AK i pigmenty. Cięgna i układ kierowniczy to struny gitarowe klejone klejem CA. Szczerze mówiąc najchętniej sam bym polubił własny post, bo na żywo modelik jest naprawdę śliczniusi
Oczywiście nie byłbym sobą, gdybym nie zaaranżował kilku scenek. Dziki głownie miały służyć w leśnictwie, ale realia były takie, że używano ich także w sadownictwie i ogrodnictwie. W Warszawie przy dość często widziało się Dziki przy pracach związanych z kultywacją terenów zielonych