Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
To pierwsza EU07 z prognozowanych czterech należąca do Dolaty. Oprócz niej firmowe malowanie nosi co najmniej 232 154, 781, 789, TEM2-065, 210, 401Da-236 oraz od niedawna E6ACTadb-045.
O rany, kolejny złom do jazdy Odmalowany i tyle, zapewne nic nie poprawione i zrobione. Tak samo jak w 052, 038 czy 077. I na dodatek powinni słuchawki dokładać bo dziwnie się składa że każda maszyna po naprawie w tym zakładzie jest z 2 razy głośniejsza w kabinie niż przed tą naprawą.
Dziś na stacji Lublin Główny stoi nietypowy skład: zdefektowany Dart podpięty do siódemki. Niestety nie miałem czym zrobić fotki, nie wiem też kiedy odjedzie. Być może będzie jechał przez Warszawę do Bydgoszczy.
Most drogowy jest w budowie. Ale na most kolejowy wchodziły osoby i nawet gość jechał po nim rowerem. Mam fotki jeszcze z innymi lokomotywami i z ludźmi na moście jak robią fotki np. ET22. Jak będę miał czas to wrzucę. Pozdrawiam Darek
"Siódemka" też, ale pierwszoplanowym "bohaterem" zdjęcia jest semafor wyjazdowy z grupy towarowej Dworca Gdańskiego w stronę mostu kolejowego przy Cytadeli. Obecnie semafor ten znajduje się w innej lokalizacji i nie ma już "łączki" między torami towarowym, a tymi przy peronach.
- opis: 13 maja 2023 roku - Lipniczki, szlak Turzno - Papowo Toruńskie - EP07-379 z opóźnionym około 25 minut pociągiem IC 56102 MAMRY relacji Olsztyn Główny - Wrocław Główny, zbliża się do semaforów wjazdowych stacji.
- autor: Remaj12
Warszawa, marzec 2007
stała gdzieś na torach miedzy Zachodnią a Odolanami. Jak tu wlazłem normalnie, to pewnie gdzieś od ul.Mszczonowskiej.
Leszno, kwiecień 2008
Jedne z pierwszych "push-pulli z Warszawy do Radomia. Wrzesień 2008.
na drugim zdjęciu widać na czym polegał wtedy push-pull ;-)
Pociąg odjechał do Warszawy a wycieczka udała się na piwo z Gemolem - daleko nie było, bar był praktycznie na dworcu.