Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Stoją - na terenie EKK w Ostrowie.
Co do numerów - 076, 124, 169, 187, 217, 222, 223 + jeszcze jedna, ale numer muszę sprawdzić bo została odnowiona malatura.
Znalezione na fejsie:
"Fotografia okiem Pitagorasa"
#303 [17.01.2017]
EP07P-2002
Pierwsza lokomotywa w nowych barwach spółki PolRegio na stacji Poznań Główny. Na zdjęciu trzy ujęcia:
Pierwsze po zakończeniu biegu pociągu MOE 67900/1 "Kamieńczyk" relacji Szklarska Poręba Górna - Poznań Główny, drugie podczas manewrów przy peronie 4a oraz trzecie podczas próby hamulca przy pociągu ROE 77724 relacji Poznań Główny - Leszno.
24.02.2016, Oborzyska Stare, EP07-1060 z pociągiem IC86106 "Słupia" relacji Słupsk - Wrocław Główny mija na biegu urokliwą stacyjkę, a w zasadzie przystanek osobowy Oborzyska Stare.
Dzisiaj w Katowicach z daleka na bocznicy widziałem siódemkę z żółtym czołem. Wyglądała mi na 303E, a nie na jedną z 4E która ma aktualnie żółte czoło. Jak się okazało, rzeczywiście, jest to 303E.
Nie wiem czy gdzieś już było, ale... 303E z żółtym czołem:
Jeśli można, to taki jeden zrzut ekranu z dosłownie 3 sekund migawki z EU07-430 z materiału filmowego (źródo niżej) gdzie widać przez chwilę tą lokomotywę (EU07-430 w epoce IVc - Lokomotywownia prawdopodobnie Skarżysko-Kamienna. Materiał ze stacji Warszawa Grochów):
Wrzucam jako zbieracz epoki IVb/c (niektóre numery tych lokomotyw mało kiedy widać na fotkach z epoki IV, a czasem można je znaleźć z tego okresu na niektórych mało znanych materiałach filmowych). Może komuś się przyda
W 2008 roku lokomotywa ta została zmodernizowana w ZNTK Oleśnica na EP07-1056.