Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Obiecuję poprawę. Następnym razem sprawdzę. Ten "śmietnik" to nie jest taki jak na każdym osiedlu, tylko taki "specjalny" - kolejowy.
W poszczególnych przegrodach pracownicy lokomotywowni zostawiają np. stare klocki hamulcowe, "wióry" po toczeniu zestawów kołowych,
w kolejnej przegrodzie znajdziemy szmaty nasączone olejem itp. itd. Co by o nim nie mówić - ma swój klimat!
30.03.2024r. EP09-031 ciągnięty przez swojego młodszego kolegę (EU160-012), zjeżdża do lokomotywowni Warszawa Olszynka Grochowska.
Wyprzedzę ewentualne pytanie i dodam, iż nie wiem, czy EP09 uległ awarii, czy np. przyjechał jako podsył w składzie jakiegoś pociągu.
EP09-036 z pociągiem do Lublina złapany w Dęblinie około południa. Lokomotywa podczas hamowania przy jednym z peronów. W tle widać tory "objazdowe" części pasażerskiej dla pociągów towarowych.
@red_tomato wiedzę, że piktogram ICCC na twoich zdjęciach numerów 013 i 019 (ten na czole lokomotywy) jest o wiele mniejszy - wręcz kompaktowy - w porównaniu do tego na sfotografowanej przeze mnie w Dęblinie 036 Z tego co widać na różnych egzemplarzach logotyp ten na czole ma różne wielkości. Ciekawe dlaczego...
03/04.08.2024. Różyny.
Ogólnie przez ten przystanek osobowy przejeżdża dużo maszyn EP09, udało mi się w sobotę ustrzelić "Rodzyna", ale jednak zdjęcia nie wyszły to w niedzielę próbowałem jeszcze raz, niestety spadł deszcz i warunki były słabe, no ale coś tam widać.
6.10.2024. | Katowice | EP09-046 prowadzi objazdowy pociąg IC 6302 "Siemiradzki" rel. Wrocław Główny - Przemyśl Główny zbliża się do podg. Katowice Muchowiec KMB szlakiem z Katowic Ochojca linią 653.
EP09-046 prowadzi objazdowy pociąg IC 6302 "Siemiradzki" rel. Wrocław Główny - Przemyśl Główny zbliża się do podg. Katowice Muchowiec KMB szlakiem z Katowic Ochojca linią 653.
A może kolega Szymon wyjaśnić mniej zorientowanym co to jest "pociąg objazdowy" i co to jest "linia 653"? Czy chodzi o to, że pociąg z jakichś (jakich?) powodów jechał inną trasą, niż zwykle? Czy "linia 653" nie jest linią, którą ten pociąg normalnie jeździ? Nie każdy z nas zna tak dobrze sieć kolejową na Śląsku, z już na pewno mało kto kojarzy numery linii z ich przebiegiem.
A może kolega Szymon wyjaśnić mniej zorientowanym co to jest "pociąg objazdowy" i co to jest "linia 653"? Czy chodzi o to, że pociąg z jakichś (jakich?) powodów jechał inną trasą, niż zwykle? Czy "linia 653" nie jest linią, którą ten pociąg normalnie jeździ? Nie każdy z nas zna tak dobrze sieć kolejową na Śląsku, z już na pewno mało kto kojarzy numery linii z ich przebiegiem.
Linia 653 (a bardziej łącznica) łączy podg. Katowice Ochojec z Muchowcem. Pociąg ten jeździł od września właśnie tędy z powodu przebudowy węzła katowickiego. Aktualnie jeździ już przez Katowice Osobową.