• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

EP08

Speedway

Znany użytkownik
Reakcje
9.969 28 0
16.06.2024r. Warszawa Olszynka Grochowska. EP08-001 na terenie swojej macierzystej lokomotywowni. Zauważyłem, że lokomotywa stoi w tym miejscu już dłuższy czas. Oby to nie był zwiastun początku końca jej eksploatacji...
177.jpg

Reakcje
3.750 32 0
Dzieje się! Nie znam szczegółów ale projekt jest wielki!
A czy to na pewno "siódemka" ? Bo malatura znana z lat 70-tych ubiegłego wieku z EP08. Było to fabryczne malowanie dla tej serii lokomotyw, powielane także w czasie pierwszych rewizji, zastąpione na przełomie lat 70./80. i na początku lat 80. przez całościowe pomarańczowe (choć i tu była wersja z zielonym dachem). Poniżej dwa przykłady tego typu malatury, charakterystycznej dla EP08, stąd moje pytanie czy na fotografii jest "siódemka" bo byłoby to interesujące, gdyby lokomotywa EU07/EP07 dostała takie barwy.

I - 1976.06. EP08-006.png

I - 1978. EP08-001.png

Ostatnio edytowane:

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
7.992 130 1
A czy to na pewno "siódemka" ? Bo malatura znana z lat 70-tych ubiegłego wieku z EP08. Było to fabryczne malowanie dla tej serii lokomotyw, powielane także w czasie pierwszych rewizji, zastąpione na przełomie lat 70./80. i na początku lat 80. przez całościowe pomarańczowe (choć i tu była wersja z zielonym dachem). Poniżej dwa przykłady tego typu malatury, charakterystycznej dla EP08, stąd moje pytanie czy na fotografii jest "siódemka" bo byłoby to interesujące, gdyby lokomotywa EU07/EP07 dostała takie barwy.

Zobacz załącznik 1129939

Zobacz załącznik 1129940
Słuszna uwaga:)
Z Facebooka Klub Miłośników Kolei w Dąbrowie Górniczej:
Kolejny projekt Klubu Miłośników Kolei w Dąbrowie Górniczej jest w trakcie realizacji!
Zarząd naszego klubu od niespełna roku prowadzi współpracę z maszynistami z lokomotywowni PKP Intercity Warszawa Olszynka Grochowska, aby wspólnie doprowadzić do odmalowania lokomotywy EP08-001 na jej oryginalne, fabryczne malowanie, które posiadała po opuszczeniu zakładu produkcyjnego w latach swojej świetności.
Dziękujemy serdecznie Panu Piotrowi Kowalczykowi , który w imieniu klubu prowadził rozmowy z Biurem Taboru PKP Intercity i dzięki któremu udało się uzyskać wszelkie niezbędne zgody oraz rozpocząć ten wyjątkowy projekt, który dla wielu miłośników kolei jest spełnieniem marzeń.
Również serdeczne podziękowania składamy jednemu z administratorów Ilostan Pojazdów Trakcyjnych Panu Kamilowi Sikorze, który profesjonalnie pomógł w doborze kolorów jak i również przekazaniu profesjonalnej wiedzy na temat realizacji takich projektów jak ten.
Już niedługo podzielimy się z Wami kolejnymi informacjami oraz zdjęciami, które będą ukazywały przebieg prac i postępy w realizacji tego przedsięwzięcia. (...)
515171978_625135327268363_4720864223435894600_n.jpg

PingwinRico

Znany użytkownik
Reakcje
4.922 31 2
Piękna sprawa! :D

Natomiast załamują mnie komentarze ignorantów na fejsbuku...
Mikolstwo bez mózgu.

Wygląda jak PKS do Grójca

Ja pier....dole kto ma tutaj gust. W tych kolorach wygląda jak by ją malowali w Kazachstanie

Brzydal

bawet jesli to zes wszystko zjebal, tamto bylo duzo lepsze

To słabo bo nie wygląda jak Rarytas

Poważnie? Prawie jak PolmiedźTrans...

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
3.138 81 12
Piękna sprawa! :D

Natomiast załamują mnie komentarze ignorantów na fejsbuku...
Mikolstwo bez mózgu.

Wygląda jak PKS do Grójca

Ja pier....dole kto ma tutaj gust. W tych kolorach wygląda jak by ją malowali w Kazachstanie

Brzydal

bawet jesli to zes wszystko zjebal, tamto bylo duzo lepsze

To słabo bo nie wygląda jak Rarytas

Poważnie? Prawie jak PolmiedźTrans...
Ja, jak widać.mam to szczęście i nieposiadam konta na RyjoKsiędze...
I poraz kolejny utwierdzam się w przekonaniu, że moja racja jest najmojsza...
Niestety na YT czasem algorytm podsuwa mi mikolskie "shorty" i mogę z całą stanowczością stwierdzić, że " Idiokracja nadchodzi"...lub już tu jest.
Widać niestety jak w znaczącym stopniu poziom intelektualny leci na łeb...

Pozdr,...

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
6.519 39 4
@rprail, wypadałoby dodać, że umieszczone foto to "fotoszopowa" malowanka tylko. Ja czekam, aż pojawi się na torach, bez 2 zdań będzie najefektowniejszą we flocie IC ze wszystkich lokomotyw o tej budzie. Mogliby jeszcze któryś wyższy numer przywrócić do pomarańczowego schematu.(y)

Pawelec PKP

Znany użytkownik
Reakcje
1.349 94 9
Słuszna uwaga:)
Z Facebooka Klub Miłośników Kolei w Dąbrowie Górniczej:
Kolejny projekt Klubu Miłośników Kolei w Dąbrowie Górniczej jest w trakcie realizacji!
Zarząd naszego klubu od niespełna roku prowadzi współpracę z maszynistami z lokomotywowni PKP Intercity Warszawa Olszynka Grochowska, aby wspólnie doprowadzić do odmalowania lokomotywy EP08-001 na jej oryginalne, fabryczne malowanie, które posiadała po opuszczeniu zakładu produkcyjnego w latach swojej świetności.
Dziękujemy serdecznie Panu Piotrowi Kowalczykowi , który w imieniu klubu prowadził rozmowy z Biurem Taboru PKP Intercity i dzięki któremu udało się uzyskać wszelkie niezbędne zgody oraz rozpocząć ten wyjątkowy projekt, który dla wielu miłośników kolei jest spełnieniem marzeń.
Również serdeczne podziękowania składamy jednemu z administratorów Ilostan Pojazdów Trakcyjnych Panu Kamilowi Sikorze, który profesjonalnie pomógł w doborze kolorów jak i również przekazaniu profesjonalnej wiedzy na temat realizacji takich projektów jak ten.
Już niedługo podzielimy się z Wami kolejnymi informacjami oraz zdjęciami, które będą ukazywały przebieg prac i postępy w realizacji tego przedsięwzięcia. (...)
Zobacz załącznik 1129941
Lokomotywa EP08-001 w trakcie malowania :love:
Żródło: Facebook
511202886_1297487288383676_7626263114985937736_n.png

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 4