• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Poradnik EN57 Piko by Artur

OP
OP
Artur

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
7.915 138 3
Teraz tablica kierunkowa.
Wydruk trzeba zrobić na folii. Wyjdzie o wiele lepiej i będzie lepiej widoczne podświetlenie w świetle dziennym

EN57 Tablica kierunkowa 2.jpeg
EN57 Tablica kierunkowa 1.jpeg

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.784 443 99
Ostatnio edytowane:

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.214 156 7
Tym razem na warsztat poszła zielona derma. Po Kozach jak się wszystko uda wrzucę jak ją dobrałem :)
Artur, czy można prosić o podanie cudownej mieszanki, z jakiej stworzyłeś zieloną dermę (nr kat. farb)?

Jest jeszcze jeden wątek, założony przez Ciebie, też w formie poradnika - link poniżej. Znajduje się on w 'Technikach modelarskich'. Czy można scalić te dwa tematy, tak aby było wszystko w jednym miejscu? Tym bardziej, że posty się powielają.
https://forum.modelarstwo.info/threads/przerobienie-en57-piko-wnętrze-i-otwierane-drzwi.57660/

I jeżeli już dotknąłem tematu porządkowania, to Kolega @Spacerowicz, opracował podobny poradnik, tyle, że ciężko go znaleźć, bo jest w dziale 'Kolekcje', link poniżej:
https://forum.modelarstwo.info/threads/spacerowicz-mój-tabor-pkp-epoka-v-vi.41627/page-13

Jeżeli Kolega @Spacerowicz by się zgodził, to można Jego posty (te dotyczące tylko przeróbki EN57) również wydzielić z działu 'Kolekcje' i utworzyć poradnik Jego autorstwa. Mielibyśmy wtedy ławty dostęp do obu poradników :) i z pewnością te poradniki dotarłyby do większej ilości użytkowników.

Jeszcze jedna refleksja mnie naszła, wydaje się, że te bardzo cenne 'poradniki' giną w morzu wątków w sekcji 'Tabor'. Czy nie lepiej byłoby wszystkie poradniki wydzielić do osobnej sekcji forum, aby były łątwe do odnalezienia? A jeżeli nie wydzielać nowej sekcji, to nie wiem jak Ty i inni, ale 'Techniki modelarskie' wydają się być lepszym miejscem dla nich. To takie moje skromne uwagi.

PS. Świetna robota :).

Spacerowicz

Znany użytkownik
Reakcje
3.165 98 2
I jeżeli już dotknąłem tematu porządkowania, to Kolega @Spacerowicz, opracował podobny poradnik, tyle, że ciężko go znaleźć, bo jest w dziale 'Kolekcje', link poniżej:
https://forum.modelarstwo.info/threads/spacerowicz-mój-tabor-pkp-epoka-v-vi.41627/page-13

Jeżeli Kolega @Spacerowicz by się zgodził, to można Jego posty (te dotyczące tylko przeróbki EN57) również wydzielić z działu 'Kolekcje' i utworzyć poradnik Jego autorstwa. Mielibyśmy wtedy ławty dostęp do obu poradników :) i z pewnością te poradniki dotarłyby do większej ilości użytkowników.
Jeśli informacje które zamieściłem okażą się dla kogoś przydatne, to ja nie widzę najmniejszego problemu.

OP
OP
Artur

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
7.915 138 3
Specjalnie są dwa wątki prawie takie same. Jeden w technikach, zamknięty żeby było widać co i jak po kolei. Drugi w Taborze gdzie można dyskutować i tam to się trochę rozjeżdża.

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.214 156 7
Specjalnie są dwa wątki prawie takie same. Jeden w technikach, zamknięty żeby było widać co i jak po kolei. Drugi w Taborze gdzie można dyskutować i tam to się trochę rozjeżdża.
A tego tłumaczenia przyznam się nie rozumiem :(, oba wątki traktują o tym samym, ale chyba nie pozostało mi nic innego i muszę to uszanować.

OP
OP
Artur

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
7.915 138 3
Wymiarów nie pamiętam. Poszukam plik.
Natomiast tam jest element, który musisz wyjąć żeby podmienić tablice i on właśnie daje te wymiary. Wyjąć go musisz żeby pozbyć się oryginalnego napisu.