• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

EFC-Loko - modele lokomotyw serii SP45/SU45

martinezo

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
Nie pamiętam numeru z ćerwonymi i bandażami ale coś mi się w czapie kolebie, że stało w opisie - fabryczana...
Edit:
O - Darek mnie przestrzelił :)

PadreP

Aktywny użytkownik
Reakcje
57 0 0
Panowie drodzy! Orientujecie się, czy przyjmowane są jeszcze zamówienia na SU45? Macie może w posiadaniu aktualny kontakt do EFC...
Będę wdzięczny za pomoc :)

PiotrK

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
335 0 0
Karol - piękny model.
Co on ma w reflektorach? Światłowody, jakieś dziwne okrągłe LED'y? Chodzi mi o białe światło.

Flotoma

Znany użytkownik
Reakcje
5.899 5 0
Co on ma w reflektorach? Światłowody, jakieś dziwne okrągłe LED'y? Chodzi mi o białe światło.
Te białe krążki to maskownice zasłaniające żółtą diodę LED. W przeciwnym razie we wnętrzu reflektora dominowałby żółty punkt. Przyznam się, że mi do końca nie pasują wizualnie te krążki, ale przyzwyczaiłem się, musi być kompromis. Rozwiązaniem problemu byłyby żarówki, ale one też mają wady.

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
Te białe krążki to maskownice zasłaniające żółtą diodę LED. W przeciwnym razie we wnętrzu reflektora dominowałby żółty punkt. Przyznam się, że mi do końca nie pasują wizualnie te krążki, ale przyzwyczaiłem się, musi być kompromis. Rozwiązaniem problemu byłyby żarówki, ale one też mają wady.
Dzięki za info, bo sam się zastanawiałem, co to jest za rozwiązanie. Świeci ładnie, przy zgaszonym trochę są za wielkie te maskownice - wyglądają jak wielkie mlecznobiałe żarówy :)

Ale i tak mi to nie przeszkadza...

Arti55

Znany użytkownik
FREMO Polska
MSMK
Reakcje
124 0 0
Witam serdecznie. w piatek odebralem od pana Andrzeja osobiscie SU-45 042. Fotki postaram sie wstawic w niedziele. Co tu opisywac. Model jest przecudowny. Ta jazda, ten dzwiek, ten wyglad i wykonanie. Perfekcja. Niedlugo od Wawrica odbieram SU-46. Bede mial porownanie. Zdjecia tez napewno pokaze.

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.948 121 22
Tylko jedna uwaga: czy w oznaczeniu serii widzisz gdzieś kreseczki, że je piszesz, oraz tam gdzie faktycznie są to ich nie wstawiasz?

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 45
Tabor 35
Tabor 109
Tabor 32
Tabor 54