• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

EFC-Loko - modele lokomotyw serii SP45/SU45

ALA

Znany użytkownik
Reakcje
1.420 23 0
Myślę, że ten model zasługuje na swój wątek.
Kilka fotek, wykonanych tak "na gorąco" podczas targów.

Załączniki

Flotoma

Znany użytkownik
Reakcje
5.899 5 0
Również uważam, ze model zasługuje na osobny wątek. Jest tego wart. Posiada przemyślaną konstrukcję, dobre właściwości jezdne i wizualne. Wyposażenie wnętrza kabin to bajka. Również ważne, wszystkie modele jakie widziałem były bardzo starannie wykończone.

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.276 16 2
pisać pisać do efc ale często długo się czeka na odpowiedź. podejrzewam, ze kolejka już jest długa po model a cena wysoka. Ale raczej warto przeciwstawić się obydwu przeciwnikom

AdamG

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Rewelacja,kwintesencja modelarstwa kolejowego!!!! Największe wrażenie zrobiło na mnie wykonanie wnętrza. Szkoda,że do GAGARA nie można takiego zestawu waloryzacyjnego zastosować, choć na upartego można przemalować to co tam jest, ale fotele....

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.948 121 22
Wyposażenie wnętrza kabin to bajka.
Chciałbym zauważyć, że już we wcześniejszym modelu EFC, czyli SU46 kabiny były napawdę niezłe. Teraz zrobiono krok do przodu, zapewne jest to związane z konkurencją jaką zrobił Wawric, który w swoich SU46 też robi piękne kabinki i chyba jako pierwszy zastosował efekt podświetlenia pulpitu.

Największe wrażenie zrobiło na mnie wykonanie wnętrza. Szkoda,że do GAGARA nie można takiego zestawu waloryzacyjnego zastosować, choć na upartego można przemalować to co tam jest, ale fotele....
W zasadzie to można, tylko trzeba by takie coś po pierwsze opracować, po drugie zaś wykonać. I wtedy możnaby stosować to zamiennie z oryginalnym elementem kabiny. Ale wykonanie takich kabin to wiele pracy. Zaś te oryginalne w "Gagarinie" Roco nie za bardzo się nadają do realistycznego udawania prawdzwej kabiny, bo są zbyt uproszczone.

garcia ramirez

Znany użytkownik
Reakcje
1.219 51 6
Miałem wczoraj u siebie gościa z Sierpca, własność kolegi OSY. Dwa słowa komentarza. EFC z modelem SP/U-45 wzniosło się na absolutne wyżyny sztuki budowy modeli. Model Fiata bije na głowę wszystkie modele naszego taboru, jakie się do tej pory ukazały. Cudo !!!!!!!
DSC07989.JPG DSC08015.JPG DSC08018.JPG DSC08024.JPG DSC08025.JPG DSC08027.JPG DSC08028.JPG DSC08029.JPG DSC08031.JPG DSC08035.JPG DSC07963.JPG DSC07997.JPG

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.276 16 2
A czy wiadomo ile kosztuje taka przyjemność? Tak +- 500zł czy jest to bardziej pod 2500zł czy bardziej pod 4000zł.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 45
Tabor 35
Tabor 109
Tabor 32
Tabor 54