• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
  • Uprzejmie informujemy, że forum będzie niedostępne od godziny 22 w dniu 11 lutego 2025 do godzin popołudniowych 12 lutego 2025. Będziemy prowadzili prace administracyjne na serwerze. Pozdrawiamy Administracja.

Kolekcja Dziki Wschód, czyli Cyrk a'la Bronco_Billy

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.131 36 0
Mnie się też ta bardziej podoba :) No ale tamta powstała przed skosztowaniem Perły Chmielowej, a ta po.
Nawet rozważałem skierowanie prośby do organizatora o podmiankę, ale jakoś tak głupio mi było i zarzuciłem tego pomysła
Chyba można podmienić samemu bez konsekwencji :) w końcu głosowanie się jeszcze nie rozpoczęło.

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
929 79 5
Bronco, ta z parowozem klimat ma, ale fajniejsza by była z Ty2(y) Ty5 też nic nie brakuje-to przecież Twoje rejony.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.131 387 20
Fotka konkursowa jaki i ta z Jelczem ciekawa, tylko ja nie lubię fotek z pozostawieniem jednego koloru. Wiem, że niektóre aparaty fotograficzne mają taką opcję i zdjęcie robią czarno-białe z pozostawieniem czerwonego czy też zielonego koloru, ale ja takich fotek nie trawię. Sorry. Albo czarno-biała, albo kolorowa.

OP
OP
Bronco_Billy

Bronco_Billy

Znany użytkownik
Reakcje
1.588 19 1
Jak mnie rak nie zeżre, to może kiedyś jakaś sesyjka się odbędzie?;)
Jeśli i mnie wcześniej nie podeżre, to czemu nie ;)
Mam nadzieję że zdajesz sobie sprawę że mój plener ma aż 33 cm długości i jest wetknięty w ikeowską półkę?:) Całego Tyigreka 2 nijak nie ujmę :) Cheba ze z boku:)

OP
OP
Bronco_Billy

Bronco_Billy

Znany użytkownik
Reakcje
1.588 19 1
Fotka konkursowa jaki i ta z Jelczem ciekawa, tylko ja nie lubię fotek z pozostawieniem jednego koloru. Wiem, że niektóre aparaty fotograficzne mają taką opcję i zdjęcie robią czarno-białe z pozostawieniem czerwonego czy też zielonego koloru, ale ja takich fotek nie trawię. Sorry. Albo czarno-biała, albo kolorowa.
I masz rację, bo to kicz. Ale u mnie w półce mam na tyle ograniczone pole manewru, ze nijak choćby kawałka jednolitego nieba ująć - sama zieleń drzew i trawników, która po odjęciu kolorów się zlewa z pozostałymi szarościami. Taki miałem - moze i głupi - pomysł na ożywienie.
Nie mogłem pokazać nieba na fotce, tom ożywiał gęste szarości inaczej - wyszło jak wyszło:)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.131 387 20
I masz rację, bo to kicz. Ale u mnie w półce mam na tyle ograniczone pole manewru, ze nijak choćby kawałka jednolitego nieba ująć - sama zieleń drzew i trawników, która po odjęciu kolorów się zlewa z pozostałymi szarościami. Taki miałem - moze i głupi - pomysł na ożywienie.
Nie mogłem pokazać nieba na fotce, tom ożywiał gęste szarości inaczej - wyszło jak wyszło:)
Wiesz, to tylko moje zdanie i to bardzo subiektywne. Ja, może z racji wieku, po prostu lubię fotki albo czarno-białe, albo w sepii, albo kolorowe. Mogą być prześwietlone, wyblakłe, ale te z jednym kolorem jakoś mi nie pasują. To jest jak sztuka, nie każdy obraz i nie każda fotografia, która jest uznawana przez krytyków za rewelację mi się podoba. Tak już mam. :)

OP
OP
Bronco_Billy

Bronco_Billy

Znany użytkownik
Reakcje
1.588 19 1
Wiesz, to tylko moje zdanie i to bardzo subiektywne. Ja, może z racji wieku, po prostu lubię fotki albo czarno-białe, albo w sepii, albo kolorowe. Mogą być prześwietlone, wyblakłe, ale te z jednym kolorem jakoś mi nie pasują. To jest jak sztuka, nie każdy obraz i nie każda fotografia, która jest uznawana przez krytyków za rewelację mi się podoba. Tak już mam. :)
I bardzo dobrze, i o to chodzi
:)

OP
OP
Bronco_Billy

Bronco_Billy

Znany użytkownik
Reakcje
1.588 19 1
W końcu pojawiło się coś nowego - KamAZ 5410 z naczepą burtową OdAZ 9370. Kawał gruzawika :)

kamaz-1.jpg

kamaz-2.jpg

kamaz-3.jpg

kamaz-5.jpg

KamAZ przyjechał z dość mocno nietypowym, ale za to cieszącym ducha ładunkiem :)
Teraz muszę namówić któregoś z forumowych guru, by sprawił, aby zarówno KamAZ, jak i ładunek zaczęły cieszyć nie tylko ducha, ale i oko :)

kamaz-ursus.jpg