• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
  • Uprzejmie informujemy, że forum będzie niedostępne od godziny 22 w dniu 11 lutego 2025 do godzin popołudniowych 12 lutego 2025. Będziemy prowadzili prace administracyjne na serwerze. Pozdrawiamy Administracja.

Kolekcja Dziki Wschód, czyli Cyrk a'la Bronco_Billy

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.495 109 2
Tego gabaryta chętnie zobaczył bym, jak będziesz coś zamawiał w tym fajnym sklepie daj znać to się podłącze.;)
Gratuluję nabytków.(y)

OP
OP
Bronco_Billy

Bronco_Billy

Znany użytkownik
Reakcje
1.589 19 1
Będę mieć na uwadze, ale muszą coś dołozyć do asortymentu, bo aktualnie potrzeby zaspokojone.

A może mi któryś z kolegów podpowiedzieć, jakie są widoczne różnice między GAZ-52 a GAZ-53? Bo w sumie nie jestem pewien czy chodzi o kształt czoła maski, czy o coś innego tak naprawdę. Wujek Gugel pluje zdjęciami obu wersji niezaleznie, co się wpisze. W sumie ja się dotychczas trzymałem koncepcji, ze taka facjata jak w wersji militarnej z moich zdjęć to GAZ-52, a taka jak w kremowym to GAZ-53, ale sam nie wiem ... Może chodzi o coś innego?

wujcik

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Gaz 52 różnił się od 53 zastosowanym silnikiem,natomiast facjata taka czy inna była stosowana w obu wersjach,zależnie od roku produkcji. Różnica w modelach polegała na zastosowaniu różnego silnika.Należy dodać,że wersja 52 miała zmniejszoną ładowność-do 2500 kg.

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.612 47 0
Te modele ukazały się na rynku już sporo czasu temu, ale ludzie ze wschodu pokazali że jak się chce to mozna zrobić dobry model i nie trzeba w swojej nazwie miec napisu Herpa czy Rietze.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.495 109 2
Świetne są oba Transbud posiadam na Pks trzeba się będzie w końcu zdecydować.
Na forum Jelonów już dość duzo czekam aż ktoś dłubnie wnętrze kabiny;)

wujcik

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Niezłe są te Jelczyny.Najfajniejszy z cementonaczepą.Dawniej częsty widok na drogach,widok do którego trochę się tęskni...

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.138 387 20
Co tu dużo pisać. Te Jelonki są świetne. Mam już kilka i chyba się jeszcze na jakiegoś skuszę.

Sebastian CH

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Nie ma co ukrywać - jednak jelcz budzi większe emocje niż pozostała flota. Wracają wspomnienia jak w 77 r. odbyłem pierwsza wycieczkę w Jelonkiem w zestawie z przyczepa 10 t. po Polsce. Ach dzieciństwo.