• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja DMC>3,5t

OP
OP
Qmaty

Qmaty

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
5.836 235 3
Sam się nie spodziewałem, że kiedykolwiek będę je focił :LOL:. Dłubię sobie przy dioramie i tak jakoś wpadły w ręce i w kadr :X3:.
Dzięki za komentarze i zrozumienie (y).

Wracając na właściwy tor lub raczej pas.
Dłubię sobie nad czymś takim:

1g.jpg

2g.jpg

Nie obyło się bez błędów, trudno na szczęście zapas materiałów jest.

3g.jpg

Pierwowzór:

optimera3.jpg

Z niską kabiną też będzie.

W planach:

optimera2.jpg optimera1.jpg

Ostatnio edytowane:

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.222 69 0
Noo kolejna skandynawska uczta dla oczu powstaje:love:, czekam na postępy a zwłaszcza na volvo w niskiej kabinie;)
Wracając do modeli CMW, nie chodziło mi o jakość ale o kraj, bo nie znałem Cię z jankeskich klimatów.
Swoją drogą nie pojmuję jak kraj który ma tyle kultowych konstrukcji na gumowych kołach, modele kolejowe na najwyższym poziomie,
że tylko ScaleTrains i Athearn Genesis wspomnę, tak słabo reprezentuje swoje samochodowe dziedzictwo w skali 1/87, o dziwo wszelkiej maści naczepy są bardzo dobrej jakości i z tworzyw, natomiast pojazdy to głównie metal ze skromnym detalem.
Sam połknąłem bakcyla autobusowego, bo patrząc na coraz bogatszą ofertę Iconic Replicas, ma się ochotę wyzbierać te autokary znane z filmów oglądanych w młodości, ale to też metal..., bezsprzecznie mają te ich metalowce dwa plusy (bez względu na firmę), koła zawsze wiernie oddają
oryginał, staranny tampodruk czy też kalki w niektórych przypadkach, no i każdy migacz czy też obrysówka jest zaznaczona i pomalowana,
czego herpa i rietze nie umie do dzisiaj...
Jakby Ci ochota na USA nie przeszła to myślę że tu możesz sobie pofolgować ;)
https://www.ebay.de/itm/294638707086?hash=item4499d5e18e:g:q9gAAOSw1fphumQU
https://www.ebay.de/itm/294581860551?hash=item44967278c7:g:hJIAAOSwMWFgXHLu

OP
OP
Qmaty

Qmaty

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
5.836 235 3
Świetny model a fotki w tym stylu też mi się podobają :)
Mam od dłuższego czasu problem z robieniem zdjęć w domowych warunkach (oświetlenie) ciągle kombinuję z żarówkami, lampami itp.
Cały dzień spędziłem ostatnio przy zdjęciach i wszystkie wyrzuciłem. Dzisiaj mam piękne słońce ale muszę trochę popracować w firmie i ze zdjęć w plenerze nici.
Możesz mi Marcin napisać na priv lub maila (ten w sygnaturce) jakie chcesz te blachy (kraj + tekst) wieczorem mogę zacząć się tym bawić.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.944 387 20
Mam od dłuższego czasu problem z robieniem zdjęć w domowych warunkach (oświetlenie) ciągle kombinuję z żarówkami, lampami itp.
Proponuję żarówki fotograficzne studyjne dające światło takie jak słoneczne. Np tego typu: KLIK, albo kombinacje z balansem bieli w aparacie.

OP
OP
Qmaty

Qmaty

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
5.836 235 3
Dzięki Maćku za radę, używałem tych od kilku lat. Stosunek ceny do jakości jest super i na początek również polecam.
Radzę bardzo uważać aby nie uszkodzić.
fotolamp_1.jpg

Kupiłem jedną sztukę na test. Dodatkowy atut: ma wiele innych zastosowań i można stosować na zewnątrz. Niestety minusem jest wysoka cena.
etmanlamp_1.jpg
etmanlamp_2.jpg

Wracając do wykonanych zdjęć, dworek Heide powiększył się o skromne dwie sztuki, pierwsza z nich:

R1g2.jpg

R2g2.jpg

R4g2.jpg

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.841 4 0
Nie jest to najładniejszy model jaki zrobiła Herpa w tych barwach, ale ogólnie trzyma poziom. Dla zbieraczy i posiadaczy większej ilości Heide - pozycja obowiązkowa. Na szczęście cena jest (jeszcze) dość przystępna. :)