• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja DMC>3,5t

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.009 387 20
Jens Bode to spedycja, których ciężarówki Herpa wydaje w bardzo dobrej jakości i to bez względu na to czy są gablotkowe, czy z czerwonego pudełka. Pięknie wygląda Volvo. Też zbieram te modele i jeszcze kilku mi brakuje, ale może kiedyś... :)

OP
OP
Qmaty

Qmaty

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
5.836 235 3
Zgodnie z zapowiedzią dziś jest ślicznotka, moje zdjęcia nie oddają jej piękna. Naczepa niestety "przyciąga" wszystkie pyłki, nie wiem czy winna jest powłoka lakieru, czy zastosowane tworzywo. Jak już wspomniał Maciek, wszystkie TSU wykonane są na bardzo wysokim poziomie.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.847 4 0
Scania z poprzedniej prezentacji jest po prostu GENIALNA! Bardzo się cieszę , że nie ciągnie żadnego kontenera. Herpa postarała się bardziej niż BARDZO. :eek: Ilość szczegółów powala. Widzę, że u ciebie choroba pod tytułem TSU w pełni rozwinięta. :ROFL: R500 też mocno dopracowana i nie ma sie do czego przyczepić. Poprzedniczka jednak wygrywa u mnie zdecydowanie...

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.224 69 0
Jak poprzednią Scanię można odebrać jako hołd dla klimatów "noir" z lat pięćdziesiątych i panienek w stylu "pin up girl", tak prezentowany
dziś model to kwintesencja współczesnych styli. przepiękne tango a raczej "dance" czerni i czerwieni na wspaniałej jasno-grafitowej scenie.
Założę się że tu też kurz Ci się na model przykleja tylko kolor to skrzętnie maskuje;)
Ileż ja to razy ten model miałem kupić?:niepewny:, jedyną przyczyną dla której nie mam na razie większej floty TSU jest ich łatwa dostęność na e-bay
przez co nieraz przegrywają z modelami występującymi rzadziej.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.009 387 20
Szary Bode bardzo fajny i jak to w tej spedycji pięknie wykonany, natomiast Ghost Rider, to jeden z dwóch, których mi brakuje. Pięknie wygląda ta grafika na modelu. Jakby nie te obecne ceny :cenzura: to pewnie już by u mnie był, ale tak... Może kiedyś. :niepewny:

Przemekk

Aktywny użytkownik
MSMK
Reakcje
436 0 0
Widzę, że naprawdę kolega nie żartował jak pisał o wielu nowych kąskach. Co wchodzę do galerii to nowe modele ;)
Muszę się w końcu zebrać i zrobić fotki moich skromnych nabytków z tego roku.

Ten szary Jens Bode bardzo mi się podoba, szary to jest chyba najtrudniejszy kolor do skomponowania tak żeby malowanie wyszło ciekawie, a tutaj wygląda świetnie.

Czerwona ślicznotka to znowu klasa sama w sobie. Widziałem ją już na forum i podejrzewam, że jeszcze zobaczę (y)