• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Diorama Dioramy kolejowe - Irokez46

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
13.420 57 0
SAM_2255.jpg
Powoli powstaje kolejna mała diorama pod prezentację taboru z epoki III-ej.Nie mam zamiaru się tu przejmować czy wszystko będzie zgodne z oryginalnym kolejowym światem, diorama ma zwyczajnie być do prezentacji taboru.Sporo pracy jeszcze mnie czeka, trzeba zaszutrować tory, zrobić podłoże i w niektórych miejscach posiać trawę.Za budynkiem na całej długości dioramy muszę postawić płot betonowy a sam budynek jeszcze spatynować.

Załączniki

Ostatnio edytowane:

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
398 37 5
Szykuje się kolejna zajefajna dioramka w twoim wykonaniu. (y) Bardzo mi się podoba pomysł i ten tabor pokazany oczywiście. W szczególności ten wagon wpadł mi w oko bo szukam podobnych ;) Jakbyś chciał się go pozbyć to daj mi znać - to tak na marginesie tylko.;)

yahya

Znany użytkownik
Reakcje
82 2 0
Zrobiłem nową dioramke do prezentacji taboru, z poprzednich nie byłem zadowolony.Jest jeszcze sporo pracy, trzeba zamontować latarnie, dać ze dwa albo jedno drzewo trochę krzaczorów, kwiatów i jakieś śmieci za betonowym płotem.Do tego jakies tło i drobne poprawki tego co mi się niepodoba.
Zobacz załącznik 87949 Zobacz załącznik 87950 Zobacz załącznik 87951 Zobacz załącznik 87952 Zobacz załącznik 87953 Zobacz załącznik 87954 Zobacz załącznik 87955 Zobacz załącznik 87956 Zobacz załącznik 87958
Jakie są wymiary tej dioramy i jakiej rubości jest podstawa? Czy to sklejka na jakiejś ramie?

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
13.420 57 0
Diorama w zasadzie gotowa.

Załączniki

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
13.420 57 0
Cz.2

Załączniki

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
13.420 57 0
Do prezentacji taboru z epoki trzeciej, ale idąc tym tropem co myslisz to nie powinno tam też być domku, drzewek, trawy a tylko lokomotywy i wagony.Dioramy mają to do siebie że umieszcza się na nich detale i różne akcesoria, do których zalicza się tez ten Opel.Jakby nie było pojazd jest z epoki i tam stał będzie.

Sklejacz

Aktywny użytkownik
Reakcje
438 24 0
Myślę że pwelowi chodziło po prostu o to że ten Opel mało pasuje do krajobrazu. Na upartego możesz takiego Blitza w panzergrau ustawić na dioramie z epoki VI i będzie niby pasował (sam widziałem na ulicy takiego), ale z drugiej strony masz wrażenie że coś tu nie gra ;)

nohab

Znany użytkownik
Reakcje
668 122 2
Do prezentacji taboru z epoki trzeciej, ale idąc tym tropem co myslisz to nie powinno tam też być domku, drzewek, trawy a tylko lokomotywy i wagony.Dioramy mają to do siebie że umieszcza się na nich detale i różne akcesoria, do których zalicza się tez ten Opel.Jakby nie było pojazd jest z epoki i tam stał będzie.
Wszystko pięknie.
A prezentacja taboru z epoki III, na dioramie z epoki trzeciej, czy z epoki V?
Bo jak z III, to nie powinno być trawy w pobliżu kanału oczystkowego.
Może i opel z epoki, ale osobiście postawił bym coś radzieckiego. :)

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.734 109 2
Świetna robota i super fotki.(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)[DOUBLEPOST=1414950112,1414949396][/DOUBLEPOST]
nohab napisał(a):
Może i opel z epoki, ale osobiście postawił bym coś radzieckiego. :)
Nie ma nic bardziej radzieckiego jak zdobyczna niemiecka ciężarówka.:D:D:D:D

Ostatnio modyfikowane przez moderatora: