• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Diorama Dioramy budowlane czyli ozdóbki na przyszły "tort"

viator

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Mnie najbardziej zachwyciło że tu się każdy detal trzyma kupy: w rogu jest myjka, tu stoi woda, to i trawa tu bujniejsza; brama zardzewiała, ale kłódkę codziennie wkładają i wyjmują, więc uszka do kłódki są wyślizgane; i tak dalej... Normalnie bomba!

wrocek

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
Kiedyś było tu ściernisko - teraz mamy betonowisko;)
Tak poważnie to wygląda to już ciekawie,a efekt końcowy na pewno powali na kolana.
Czekam na kolejne prezentacje.

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
12.542 67 1
Robota tu idzie aż miło popatrzeć , ale co się dziwić jak w okolicy żadnej budki z piwem nie ma :D
Masz Panie cierpliwość do tych płyt , przecież to naprawdę kawał terenu do zapłytowania . Chyba największa taka diorama na forum w takim klimacie .

OP
OP
Jędrek K
Reakcje
571 8 0
Cierpliwość mi się skończyła. W końcu dokupiłem brakująca część płyt w Świecie Modeli. zacząłem niepotrzebnie walczyć z wagą. Też wkrótce będzie u nich do kupienia.
Jeszcze magazyn, dźwig, złom. Myślałem, że skończę do Świąt Bożego narodzenia, ale chyba pomyliłem się co do roku...

OP
OP
Jędrek K
Reakcje
571 8 0
Dziękuję!:)
Plastikowe płytki Auhagen cięte nożykiem, farba emulsyjna do ścian, ościeżnice i ramy okienne z Hipsu.
Oczywiście jeszcze brudzenie, rdza i trochę wnętrza.

OP
OP
Jędrek K
Reakcje
571 8 0
Dach jest jeszcze nie przyklejony. Szyby okienne- nie pamiętam, w każdym razie jakaś plastikowa płytka, oklejona z dwóch stron folią zabezpieczającą.
Podobna budka jest na składzie złomu i węgla w mojej okolicy, chociaż dokładnie jej nie mierzyłem.
Dach ma trochę krótkie okapy, ale chłopaki nie chcieli łączyć arkuszy blachy. Poza tym nie może zbytnio wystawać nad wagę, a z tyłu ogrodzenie....
Zatrudniłem pomocnika. Jędrek Marchewka wierci dziury pod ogrodzenie.:)

OP
OP
Jędrek K
Reakcje
571 8 0
Oj, od razu wzgardził?..:D
Praca tak się śimaczy, że nie jestem pewien , czy wtedy Twoja już była. (Sorry, jeśli była, ale rozpoczynałeś prace nad taka z pomostem obok).
Zresztą koledzy radzili, że powinna być na tyle długa, żeby zmieścić skład z przyczepą.
Popatrzyłem na Twoje nowości i widzę, że dbasz ,żebym nie nudził się kolejną zimą. Cóż to za zakład chemiczny?:rolleyes:

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Dioramy i makiety 22
Dioramy i makiety 31
Dioramy i makiety 9
Dioramy i makiety 28
Dioramy i makiety 169