• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Diorama Dioramy budowlane czyli ozdóbki na przyszły "tort"

wrocek

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
Przyznaje,że zawsze z wielką ciekawością wchodzę do Twojego wątku z myślą cóż nowego zobaczę.
Kolejny raz powaliłeś mnie na kolana!! Wygląda to rewelacyjnie!!
Ja powoli przymierzam się (kupuje wszystkiego po trochu)do tworzenia własnej dioramy.Wszystko na to wskazuje,że długo nic nie pokażę od siebie bo będzie wstyd!!

OP
OP
Jędrek K
Reakcje
571 8 0
Dziękuję za komplementy! Pokazuj, pokazuj!
Tak naprawdę wszystko jest ściągnięte z forum.
Niestety dopiero zaczynam i eksperymentuję, a to kosztuje dużo czasu i trochę pieniędzy, na szczęście jest tu wielu miłych ludzi, których można zapytać.
To Twoja i inne kolekcje są dla mnie wyzwaniem! W dziedzinie samochodowej wiem niewiele...
Pozdrawiam!:)

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
13.131 52 0
Super to mało powiedziane.Kawał placu się szykuje i jak widać jakiś teren obok tez powstanie.Jedynie te pojazdy bym wymienił na coś rodzimego z PRLu.

OP
OP
Jędrek K
Reakcje
571 8 0
Dzięki za miłe słowa.:)
DSCF8374.JPG
DSCF5397.JPG
DSCF5355.JPG

Ta diorama zasadniczo ma przypominać Lafarge, zlokalizowany przy bocznicach kolejowych w Lublinie. Ma ok.10-15 lat, także samochody są ok. Obok będzie trochę zapomniane, ale jeszcze czynne złomowisko z bocznicą , węglarkami i może jakaś zdewastowana wiata. mamy trochę takich ruinek pochowanych w krzakach...
największy kłopot mam z drogą. Miała być z podwójnych płyt betonowych, ale zostawiłem za mało miejsca i brzeg wypadnie mniej niż 4m od ogrodzeń, czyli lipa.:confused: Zastanawiam się, czy nie ulożyć 1 pasa płyt + rozjeżdżone pobocza....
Dziś urodziła się brama. Prawdziwą pomalowałbym szybciej...:niepewny:

OP
OP
Jędrek K
Reakcje
571 8 0
Dziękuje ! :)
Woda jest z wnętrza sznurka do suszenia bielizny...
Młody ma taką minę, bo ludzik się rusza.:)
Jak będziesz miała jakiegoś brudasa, to przysyłaj, mycie gratis!:D
Pozdrawiam!

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Dioramy i makiety 22
Dioramy i makiety 31
Dioramy i makiety 9
Dioramy i makiety 28
Dioramy i makiety 169