• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Diorama Dioramy - Brodagaz

wrocek

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
Dzisiaj byłem i oglądałem te cudeńka. Szkoda, że dobra połowa modułów była niedostępna dla zwykłego widza - duża część była zagrodzona Chodzili tam tylko "swoi" ,wiele osób komentowała to po wyjściu z budynku hali sportowej. Moja rodzinka była rozczarowana

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.645 109 2
Dzisiaj byłem i oglądałem te cudeńka. Szkoda, że dobra połowa modułów była niedostępna dla zwykłego widza - duża część była zagrodzona Chodzili tam tylko "swoi" ,wiele osób komentowała to po wyjściu z budynku hali sportowej. Moja rodzinka była rozczarowana
To niestety typowe na tego typu imprezach , też mnie wkurza jak nie można wszystkiego zobaczyć a widzowie są traktowani jak intruzi .
[DOUBLEPOST=1488059873][/DOUBLEPOST] Heniu będzie u Nas na warsztatach , więc zamiast mądrzyć dałbyś fotki jakieś :)

maniac64

Znany użytkownik
Reakcje
1.191 5 0
Komis i plac budowy świetnie wygląda na tej makiecie ,a płonąca kamienica to już całkiem mistrzostwo :eek::cool::cool: super zostało to wszystko razem połączone ,te wszystkie moduły razem tworzą efektowną całość, efekt jest rewelacyjny (y) gratuluje wykonania

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.790 67 1
Trzeba przyznać że wyśmienicie się prezentują te modelu ze sobą zestawione . Jeszcze tylko widzę jedną poprawkę do zrobienia . Przyćmiłeś nam oczy tym wypadkiem i korytarzem ratunkowym , a ja tu widzę że droga dwupasmowa nie posiada barierek rozdzielających jezdnie .

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.645 109 2
Trzeba przyznać że wyśmienicie się prezentują te modelu ze sobą zestawione . Jeszcze tylko widzę jedną poprawkę do zrobienia . Przyćmiłeś nam oczy tym wypadkiem i korytarzem ratunkowym , a ja tu widzę że droga dwupasmowa nie posiada barierek rozdzielających jezdnie .
Jakby były barierki to by nie było takiego efektownego wypadku :)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.401 387 20
No i co tu więcej powiedzieć... Świetnie to wygląda... Pozostaje pogratulować... (y)

RaFuS

Znany użytkownik
Reakcje
140 3 0
I z takim nastawieniem po co się w ogóle wystawiać? Równie dobrze można by organizować zamknięte spotkania w zaciszach domowych.
Patrząc jednak na moduły Brody i Jego Kolegów trzeba przyznać, że są zrobione naprawdę dobrze i pobudzają do zanurzenia się w tym świecie.

Gerson

Znany użytkownik
Reakcje
1.608 27 0
Proszę Pana u nas bieda i też nie ma barierek.:(
Ale za to mamy bezsensowny system elektronicznych tablic informacyjnych ze szlaczkami - za 6 mln pln, z którego nic nie wynika. Miejscowi wiedzą kiedy i gdzie są korki, a przyjezdni i tak nie są w stanie tego ogarnąć przy prędkości 70-80km/h. Im bliżej centrum tym gorzej. Na zachodzie już dawno wpadli na to, że takie rzeczy muszą być proste i czytelne. Strzałka w lewo, strzałka w prawo, czas przejazdu itp., a u nas te zakute łby z Zditm'u nie potrafią tego ogarnąć.

I teren zabudowany z ograniczeniem do 80km/h
I 50km/h dla ciężarówek ;) w całym terenie zabudowanym.

Gerson

Znany użytkownik
Reakcje
1.608 27 0
Poniżej moja krótka fotorelacja.

Na imprezę w Wołowie zabraliśmy 23 moduły, ale ze względu na problem z ułożeniem makiety jeden moduł nie został zaprezentowany.
Co zostało zaprezentowane:

Przystanek Osiedle (nazwa robocza).
Składa się z 3 modułów, docelowo ma być ich 5. Moduły posiadają na razie trawniki jak na polu golfowym (moja specjalność :D) i jeszcze nie trafiły w ręce Brody.;)
IMG_0215BB.jpg IMG_0220BB.jpg

Wieżowiec i wieżowiec w budowie.
IMG_0221BB.jpg

Parking ITD, Autokomis, Lidl
IMG_0228BB.jpg IMG_0229BB.jpg
IMG_0230BB.jpg IMG_0231BB.jpg

Stare miasto. Moduły w budowie. Zabrałem je celem przetestowania systemu Car Faller.
IMG_0232BB.jpg
Wszystkie powyższe moduły były połączone razem.

Autostrada
IMG_0237BB.jpg

Gospodarstwo Irokeza, Kosiarz, Krowy
IMG_0434BB.jpg IMG_0429BB.jpg
IMG_0431BB.jpg

Gerson

Znany użytkownik
Reakcje
1.608 27 0
Kościół, Zagroda i Krzyż
IMG_0450BB.jpg IMG_0455BB.jpg

IMG_0264BB.jpg IMG_0265BB.jpg IMG_0339BB.jpg IMG_0430BB.jpg IMG_0507BB.jpg IMG_0511BB.jpg IMG_0520BB.jpg IMG_0524BB.jpg IMG_0526BB.jpg IMG_0538BB.jpg
[DOUBLEPOST=1488401746,1488400775][/DOUBLEPOST] IMG_0639BB.jpg IMG_0640BB.jpg IMG_0501BB.jpg
Car Faller przetestowany. Wymaga jeszcze pewnych poprawek, ale generalnie jeździ.
Fajnie się to wszystko prezentowało. Efektownie wyglądała również płonąca kamienica.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.401 387 20
Pięknie to wygląda. Jestem pod wrażeniem. 23 moduły... Jesteście niesamowici.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Dioramy i makiety 22
Dioramy i makiety 31
Dioramy i makiety 9
Dioramy i makiety 28
Dioramy i makiety 169