Tor nie leży na całkiem płaskim terenie.
Być może jest takie wrażenie przez dość mocno porośnięte nasypy trawami.
Przekrój jest trapezowy i na dalszych częściach dioramy , będzie to widać, po zrobieniu tematu do końca i dokładne zrobienie zdjęć
.
Dziękuję bardzo za uznanie ,oraz niezwykle ważne techniczne i konstruktywne uwagi i postaram się , by te szczegóły były bardziej uwypuklone
.
Co do szyn typu S49 , to nie raz widziałem takie położone na szlakach lokalnych, w latach 80 i 90, na podkładach betonowych, nie mówiąc o torach postojowych ,czy bocznych, na podkładach także betonowych z szynami typu S 42( rzadkość ,ale jednak - obecnie już zapomniana i likwidowana).
Chciałbym jednak ,by na dioramch użyte były takie lżejsze szyny modelowe, dające przynajmniej wrażenie szyny typu s 49, chociażby dlatego , że tabor wygląda realistyczniej i nieco masywniej, a co najważniejsze, by nie drażniło mnie osobiście przeskalowanie szyn z którym mamy do czynienia na co dzień.
Szczerze powiedziawszy, to każdy z nas trochę inaczej odbiera kolejową rzeczywistość, odwzorowując ją w swoich pracach i w przypadku właśnie rodzajów szyn modelowych ja akurat mam "skrzywienie"
, w kierunku jak najbardziej delikatnie wyglądających szyn na podkładach zarówno drewnianych jak i betonowych.