• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

DIORAMA H0-H0e

paulus60

Nowy użytkownik
Reakcje
3 0 0
daniel loko napisał(a):
Właśnie został zbudowany cały budynek :p
Wiadomo ,że na dioramie ,wśród drzew i zieleni oraz peronów kolejki wąskotorowej ,wraz z dodatkami całej infrastruktury kolejowej będzie się prezentował znacznie lepiej :D .
Na razie fotki samego budynku dworca:
Przepraszam za ten może niezbyt konstruktywny wtręt, ale czy okno w magazynie (fot.3904, 3905) zostało celowo wklejone odwrotnie, tzn. lufcikiem w dół?

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.780 13 0
Oczywiście ,ze nie celowo
- słuszna uwaga dziękuję bardzo :oops:
To z rozpędu i na pewno zostanie odwrócone :D
A dziś powstała druga,bliźniacza dioramka, tym razem z wyraźnie zaznaczonym i odpowiednio ukształtowanym podtorzem.
Oto fotki:

Załączniki

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.139 16 2
Chyba trzeba założyć wątek jak pochwalić bo już nie wiem co napisać żeby się nie powtarzać
Jakby tego nie nazwać
Jak żywe

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.780 13 0
Dziś zaczynają "rosnąć" moje drzewka na dioramę :p
Kolor jest jasny ponieważ jest to pora wczesnoletnia :D .
Myślę ,że kształt i faktura drzewa , sprawia dość realne wrażenie :roll
Jeśli się nowa metoda sprawdzi ,wyrośnie jeszcze troszkę mniejszych i malutkich krzaczków tego typu.

Załączniki

patryk96

Znany użytkownik
Reakcje
36 3 0
Jak dla mnie to są właśnie realistyczne drzewka :!: :!: A nie jak inne znane firmy, które udają że robią realistycznie a nawet drzew nie przypominają :!:

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.780 13 0
Drzewka zrobiłem na starych szkieletach drzew, które miałem u siebie od dawna.
Najpierw użyłem lakieru w sprayu ,spryskałem szkielet drzewa i potem elektrosadzarką obsypałem trawką drzewka ,potem dałem znów lakier w sprayu i powolutku ,delikatnie i bardzo blisko, dosypywałem listowie małymi szczyptami na uprzednio spryskane lakierem trawki .
W ten sposób powoli robię drzewka :p .
Niedługo fotki całości zrobione w słońcu.

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.780 13 0
Czary są konsekwencją determinacji i weny twórczej :D
Cały czas kombinuję jak osiągnąć jeszcze bardziej realistyczny efekt drzewek.
Praca i eksperymenty trwają, a tym czasem - następne fotki zrobione w pełnym słonku :D , dwóch dioram z drzewami i krzewami, łącznie z taborem.

Załączniki

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.780 13 0
Jeśli są chętne osoby, to dioramki są na sprzedaż .(można kilka takich ze sobą połączyć i zestawić, co jest małą alternatywą dla bardzo pracochłonnych modułów).
Są to doskonałe produkty na postawienie na nich ulubionych lub ekskluzywnych modeli. :D .
Szczegóły na Pw.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Buduję makietę 13
Buduję makietę 106
Buduję makietę 20
Buduję makietę 49
Buduję makietę 10