• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

DIORAMA H0-H0e

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.278 47 0
Z tego typu segmentów Auhagen robi tylko takie wysokie, więc na H0e raczej musisz szukać czekoś innego a szkoda bo te nowe wypusty Auhagena są bardzo fajne.

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.780 13 0
Dziś w zasadzie ukończenie prac - przydała by się niewielka suwnica nad torami i kanałem oczystkowym( przynajmniej szczątkowa ). Została umiejscowiona przy torze również niewielka rampa ( fragment ).
Lampy ulokowane na swoich miejscach ,więc można podłączać elektrykę....
Kilka fotek z "oddanym do ruchu" terenem lokomotywowni i szlakiem...:)

Załączniki

szymon3000

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
IMG_3812.jpg
Panie Danielu - tak mi nie pasi ten fragment muru (to w czerwonym kółku) - tak piękna zadbana parowozownia i tabor - nie skarzony malunkami "pajaców sprejowców" - czyli na zdowy rozum dewastacji raczej tam nie ma , no chyba że się myle i karki z Legii tam byli....

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
Niestety taki był wymóg Kolegi ,który zamówił dioramkę...;)
TAK, tylko pytanie czy to są wymogi dotyczące czasów współczesnych czy dawnych .Jeżeli ktoś chce mieć tabor i klimaty czwartej trzeciej epoki to mur musi być czysty.Jak współczesny to pobazgrany ,tylko wtedy tabor z epok starszych wyglądałby dziwnie na tle graffiti.Chyba że było by to------,,Jaruzelski smok wawelski""

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
5.724 141 0
Czy w obecnej epoce mur MUSI być upierdolony bazgrołami?
Są takie miejsca w Polsce, gdzie gówniarze mają inne zajęcia niż mazanie po ścianie. Albo nie stać ich na spraje.

Ja bym zostawił czysty mur i też będzie piknie!

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
Czy w obecnej epoce mur MUSI być upierdolony bazgrołami?
Są takie miejsca w Polsce, gdzie gówniarze mają inne zajęcia niż mazanie po ścianie. Albo nie stać ich na spraje.

Ja bym zostawił czysty mur i też będzie piknie!
jak dla mnie to klasycznie i czysty mur...
a zdjęcia nocne ....iście zacnie i opiumowo.......
bajeczny klimat z duszą.Wspaniały blask lampy pośród gęstego drzewa ,kończący się gdzieś w pobliżu z odbiciem w szynie...

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.278 47 0
Mur będzie czysty i bez żadnych bazgrołów.Są w Polsce jeszcze czyste mury w idealnym stanie albo podniszczone zebęm czasu, ale bez szprajowej inwencji.Odnośnie wymogów to nie bedzie tam stał tabor z trzeciej ani czwartej epoki a raczej V i VI.

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGM
Reakcje
1.503 34 1
Witam :) Klimat wyborny (eksploduję ;)) , mnie zachwyca zwłaszcza fragment zieleni wokół hali lokomotywowoni. Natomiast pisałeś wcześniej, że lokomotywownia jest opuszczona. I tak pięknie oświetlona? W opuszczonej Ostrołęce świeciły tylko niektóre latarnie. Choć z drugiej strony wyłączyć teraz część tak fajnego oświetlenia - chyba sam nie wiem co piszę :)

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.780 13 0
Witam :) Klimat wyborny (eksploduję ;)) , mnie zachwyca zwłaszcza fragment zieleni wokół hali lokomotywowoni. Natomiast pisałeś wcześniej, że lokomotywownia jest opuszczona. I tak pięknie oświetlona? W opuszczonej Ostrołęce świeciły tylko niektóre latarnie. Choć z drugiej strony wyłączyć teraz część tak fajnego oświetlenia - chyba sam nie wiem co piszę :)
Lokomotywownia nie jest jednak opuszczona ( pochrzaniłem coś:oops:), natomiast oświetlenie hali będzie nieco później..

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Buduję makietę 13
Buduję makietę 106
Buduję makietę 20
Buduję makietę 49
Buduję makietę 10