• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

DIORAMA H0-H0e

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
81 1 0
Czesc Daniel!. Akcesoria do gospodarstwa super. a ja w miedzyczasie zrobilem sobie takie CUS.:p. Ps.przepraszam za scenke przy studni ,ale aktualnie tylko ci dwaj byli pod reka. Mattia
IMG_0724.JPG
IMG_0725.JPG
IMG_0726.JPG
IMG_0727.JPG

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.780 13 0
Pompenia śliczna i na podwórku powinna być - ja zrobię chyba zwykłą studnię...

Natomiast tendencyjny jest ten pęd do przemocy....:niepewny:. Boję się.....
.;)

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
81 1 0
Paseczki z arkusza bloku technicznego pociete na (kostke) o bokach okolo 2mmX2mm.Wszystko zostalo przyklejone na kawalek plastykowej plytki ,zelem cianoakrylowym (troche podeschniety normalny cianoakryl,stary okolo 1roku),pomalowane ciemnoszarym i spatnowane bialym.:p Mattia

corwin

Administrator
Zespół forum
Reakcje
316 2 3
Daniel zamieszczaj zdjęcia jako miniaturki. Dla osób z kiepskim łączem jest to znacznie lepsze niż ciągnąć wszystko. Jak będą chcieli zobaczyć całość to sobie klikną.

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGM
Reakcje
1.503 34 1
Zdjęcia o świcie, dla mnie jako osoby, która często świt widuje - to po prostu rewelacja. Jedyne co, to chyba mimo wszystko światło semafora jest zbyt mocne.

paziu1000000

Znany użytkownik
MSMK
Producent
Reakcje
127 3 0
Zdjęcia o świcie, dla mnie jako osoby, która często świt widuje - to po prostu rewelacja. Jedyne co, to chyba mimo wszystko światło semafora jest zbyt mocne.

Semafor ten był przerobiony na wersję SMD i naprawiony. Wsadziłem po 6kOhma na każdą z diod. Z organoleptycznych obserwacji, w trakcie montażu było ok. Zdjęcia, niestety, trochę przejaskrawiają efekt jasności.

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.018 6 0
-z tym semaforem tam to zawsze w nocy !! były jaja , -nie dość ,że na ostrym łuku jest ten semafor i to po prawej stronie toru przez co fatalnie widać go w ogóle to jeszcze te trzy lampy w okolicy świateł semafora jedna na niebiesko świecąca a druga na pomarańczowo a trzecia na biało i teraz proszę sobie wyobrazić reakcję maszynisty nie z tego terenu ..pamiętam ,że nieraz odruchowo sama ręka "szła" na dżwignię hamulca, -jak człowiek był normalnie po prostu czujny to nagle po czymś takim był zaskoczony - i .. wkurzony , że takie "jaja" są w tym miejscu i nikomu nie przyszło do głowy ,żeby coś z tym zrobić..
- ten semafor powinien być postawiony trochę wcześniej i przede wszystkim po lewej stronie toru ,
-
-

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.780 13 0
Być może, że po lewej stronie toru, z odpowiednim wskaźnikiem ,sygnalizator by lepiej spełniał swoje funkcje,ale usytuowanie go na początku dioramy nie dawało by odpowiedniego efektu:(. Nic już niestety nie zmienię, ale wiem również ,że takie usytuowania "niefortunne" miewały czasem miejsce.;).

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.018 6 0
-DL nie na początku dioramy , tylko po drugiej (lewej )stronie toru , przez co ten kawałek szlaku stałby się ciekawy i wyjątkowy ( moje zdanie)pardą i mądry

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Buduję makietę 13
Buduję makietę 106
Buduję makietę 20
Buduję makietę 49
Buduję makietę 10