• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

DIORAMA H0-H0e

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.780 13 0
IMG_2342.jpg
IMG_2340.jpg
IMG_2341.jpg

W związku z oczekiwaniem na figurki zwierząt i ludzi założone zostały ( o zgrozo dla niektórych :eek: ) druty na słupach...
Wieczorem fotki z nocnym oświetleniem:)...

KAMAPI

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
właśnie teraz fajne te druty! Nie napinałes teraz tak jak kiedyś... bo wtedy to były jak struny. A teraz dużo lepiej to wygląda; widać lekko opadajace pod ciężarem kable tworzące lekkie łuczki Robi się coraz ładniej :p

KAMAPI

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
a jaki mają kolor naprawdę te nitki, bo fotki mogą przekłamywać trochę? Ja widze, że są takie ciemno - brudno - szare... czyli takie jak w rzeczywistości. Bo druty czarne w sumie nie są, chyba że nowiutkie założone wczoraj ;)

KAMAPI

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
czyli nie nić Weinerta tym razem? A widzisz Pan... :) Kiedyś jak byłem u Ciebie to mówiłem Ci, że można kupić baaaardzo cieniutką żyłkę wędkarską przyponową, w kolorze czarnym, lub ciemno-szaro-zielonkawym. Przed powieszeniem przeciągnąć ją przez zlożony arkusz papieru ściernego wodnego, żeby zmatowić bo żyłka jest zwykle błyszcząca, gładka. Też mogłoby fajnie wyjść, trzeba potestować :p

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.780 13 0
czyli nie nić Weinerta tym razem? A widzisz Pan... :) Kiedyś jak byłem u Ciebie to mówiłem Ci, że można kupić baaaardzo cieniutką żyłkę wędkarską przyponową, w kolorze czarnym, lub ciemno-szaro-zielonkawym. Przed powieszeniem przeciągnąć ją przez zlożony arkusz papieru ściernego wodnego, żeby zmatowić bo żyłka jest zwykle błyszcząca, gładka. Też mogłoby fajnie wyjść, trzeba potestować :p
Ale żyłki wędkarskie chyba nie są rozciągliwe,a ta nić mimo ,że jest rozciągliwa daje się powiesić bez napinania i nie zwija się jak leży luźno na izolatorach..

KAMAPI

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Ale żyłki wędkarskie chyba nie są rozciągliwe,a ta nić mimo ,że jest rozciągliwa daje się powiesić bez napinania i nie zwija się jak leży luźno na izolatorach..
No to w końcu zrobiłeś z nici czy z żyłki?
A co do rozciągliwości żyłki... hmmm to zależy co masz na myśli, bo żyłka jest elastyczna właśnie sama w sobie i sie rozciąga, po to w sumie jest. Ale oczywiśćie pod różną siłą rozciągania, a w przypadku modelarstwa o naciąganiu i elestyczności żyłki na słupach chyba nie ma mowy. Natomiast odpowiednio przygotowana, może zachowac się bardzo ładnie jako druty, lekko zwisając bez naprężenia które powodowałoby jej rozciągnięcie. Na pewno tez dobrze się klei z racji tego że jest to materiał syntetyczny. Przy najbliższej okazji spróbuję i opowiem jak było :p;)

zuk

Znany użytkownik
FREMO Polska
KSK Wrocław
Reakcje
181 16 1
Gościa z siekierą postaw za tą babą z koszem, a za domem reszta rodziny w czerwonej farbie :ninja: .... :D

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.780 13 0
:eek::eek::eek: absolutnie...
Nie będę robił rzezi "niewiniątek" na moich gruntach..:ROFL:,:).
Obszar jest moim prywatnym terenem i tamtejsze towarzystwo ma dostosować się do moich wymogów:D.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Buduję makietę 13
Buduję makietę 106
Buduję makietę 20
Buduję makietę 49
Buduję makietę 10