• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

DIORAMA H0-H0e

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.780 13 0
Corwin napisał(a):
A ja zgaduję, że to z firmy:

Bicyc-Led, Ralf Blask - Krefeld Germany :)

Tak z drugiej strony to właściciel ma ciekawe nazwisko - po polsku pasuje do rodzaju produktów. No i ma też fajne figurki na rowerach które tak samo jak motocykl pasują do dioramy z tej epoki.
Zgadza się, a o to fotkeczka.
Wieczorem motocyklista będzie jechał z zapalonymi światłami :p

Załączniki

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.780 13 0
W ciągu dnia motocyklista jeździł w tę i we w tę załatwiając sprawy,...aż się za nim kurzyło.... :D; potem sobie przypomniał ,ze jeździ bez świateł ,więc ...:p .

Załączniki

14D40

Ostrzeżony
Producent
Reakcje
305 10 1
To jakiś SS-man na motocyklu ;) sprzęcik zacny.

Świetny efekt, którędy poprowadziłeś przewody? Aha, to są oczywiście diodki smd?

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.780 13 0
14D40 napisał(a):
To jakiś SS-man na motocyklu ;) sprzęcik zacny.

Świetny efekt, którędy poprowadziłeś przewody? Aha, to są oczywiście diodki smd?
Tak, to te najmniejsze diodki ,a na motorze nie SSman tylko robotnik w szarym kombinezonie zasuwa po drodze :) - tylko taki był motocyklista wiec go umieściłem.
Przewodzik jest poprowadzony pod silniczkiem.

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.153 16 2
Kiedyś, kiedy będę miał długą siwą brodę, usiądę przy kominku i będę opowiadał wnukom jak to na początku XXI wieku Był człowiek który wówczas tworzył tak realistyczne makiety, że patrząc na nie wydawało się, że patrzy się na kawałek realistycznego świata.
A były to czasy w których maszynki do zmniejszania jeszcze nie było.

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.780 13 0
popowe napisał(a):
...A były to czasy w których maszynki do zmniejszania jeszcze nie było.
Może zanim zejdziemy z tego świata to wymyślą jakaś niespodziankę technologiczną ,która umożliwi chociaż częściowo takie super rozwiązania, wtedy nasze makiety, były by stuprocentowo rajcującymi, realistycznymi cudami.

Reakcje
0 0 0
Wszystko fajne, kolorowe i wspaniale :D ale mam pytanie, w temacie masz H0-H0e, kiedy będzie można zobaczyc jakies zarośnięte , stuletnie klimaty wąskotorowe, czy będzie do tego dołączony kolejny moduł z stacyjka, czy bocznica H0e czy osobna dioramka? ;)

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.780 13 0
Peter007 napisał(a):
Wszystko fajne, kolorowe i wspaniale :D ale mam pytanie, w temacie masz H0-H0e, kiedy będzie można zobaczyc jakies zarośnięte , stuletnie klimaty wąskotorowe, czy będzie do tego dołączony kolejny moduł z stacyjka, czy bocznica H0e czy osobna dioramka? ;)
To będzie osobna duża diorama :p

Reakcje
0 0 0
Motur i motocyklista na pełnym wypasie - może ma jeszcze dźwięk? :)
Oglądając Twoje prace przypomniałem se foto z Chałup jak babinka z parasolem goniła młódki po nagu - może machniesz taką mini dioramke? ;) Nudystów robi skali jakaś niemiecka firma.
Odnalazłem przystanek PKS na półwyspie helskim ze względu na ukształtwoanie terenu PKP sąsiadowało z PKS.

Załączniki

A

Adam-H0

Gość
Jacek ty tylko golasy. :roll:
Nad takim przystankiem tez pracowalem i na razie stoi, bo dach FALISTY to drobny problem do zwalczenia. ;)

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.780 13 0
lokojacko napisał(a):
Motur i motocyklista na pełnym wypasie - może ma jeszcze dźwięk? :)
Oglądając Twoje prace przypomniałem se foto z Chałup jak babinka z parasolem goniła młódki po nagu - może machniesz taką mini dioramke? ;) Nudystów robi skali jakaś niemiecka firma.
Odnalazłem przystanek PKS na półwyspie helskim ze względu na ukształtwoanie terenu PKP sąsiadowało z PKS.
Ja bardzo poproszę o te przystaneczki -są superrrr :p

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.780 13 0
Nowy(stary) przepust, na którym przebiegać ma normalnotorowy szlak ,a pod nim biegła będzie linia wąskotorowa wiodąca do końcowej stacyjki mieszczącej się na piaszczystej plaży położonej przy wydmach koło falochronu :p .
To mała zapowiedź dioramy "właściwej".

Załączniki

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Buduję makietę 13
Buduję makietę 106
Buduję makietę 20
Buduję makietę 49
Buduję makietę 10