Zacznę od tego że kiedyś przeglądając forum natrafiłem chyba u Kolegi Marcina
@Brodagaz na prezentowane pojazdy modeli z za wielkiej wody USA i cholernie mi się nie podobały - nie prezentacje, a wykonanie tych modeli przez producenta ...no za cholerę się nie mogłem przekonać

.
Jakiś czas temu przeglądając kopalnię googla natrafiłem na foto pojazdu z USA i tak po nitce do kłębka znalazłem to coś

.
Zanim jednak zacząłem cokolwiek planować i robić, zasięgnąłem informacji u jednego "Krejzola" który tym żyje i go to kręci
@zyraf82 .
Daniel... serdecznie dziękuję za pomoc, wsparcie, porady, części i te wytopione minuty na telach

.
Model wyglądem i wykonaniem przypomina pojazd 1:1 jest chyba jednym z lepiej wykonanych modeli USA przez Herpę a jest nim MACK. Oryginalnie model był granatowy, został przemalowany i delikatnie dopieszczony, natomiast naczepa to już mocna przeróbka naczepy platformy europejskiej z herpy, na tą bardziej USA: pomalowana, przerobione tylne osie i koła, dodana rączka do podnoszenia kół, przewody hamulcowe, imitacja desek na platformie a na koniec kalki ostrzegawcze ( brak rejestracji zestawu w danym stanie USA - kwestia czasu ).
MACK CH 613 6x4 z naczepą 2 osiową typu flatbed.
cdn...pozdrawiam